|
Místo a čas? |
pátek v DDM |
|
50% |
[ 2 ] |
pátek u mne doma |
|
25% |
[ 1 ] |
neděle v DDM |
|
25% |
[ 1 ] |
neděle u mne doma |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Celkem hlasů : 4 |
|
| [100.0%] Sraz za ucelem testu kapacitniho padu | |
Ender
Uživatel
|
Zaslal: pá, 4.květen 2007, 10:24 |
|
|
|
Místo srazu v Praze nakonec bylo v neděli ve dvanáct, prašné prostory Malvazinek. To ž tam opravdu není. Ačkoliv to zpočátku vypadalo dosti na fiasko, nakonec jsme přišli na to, co dělá rozdíl mezi mým domácím prostředím a nepřátelskou brouky kypící zahradou, kde nám bludné proudy protáčely ciferníky. Stačilo odstínit zákeřné u:fony z podzemí. Přeprogramovat čip, aby s nimi počítal, jsme žel z důvodu hardwarové nekompatibility* VGA a COM portu nemohli, jest otázka jak by se to ale chovalo kdybychom to udělali, asi by to nebylo moc přesné, těžko soudit bez pokusu. Po odstínění ovšem už nebylo možné podniknout mnoho pokusů, z důvodu zásahu vyšší moci. Takže jsem se nedozvěděl to co jsem původně chtěl - vhodnost jednotlivých druhů podložek. Asi to bude ale jedno, když se udělají uživatelsky nastavitelné meze snímání relativní k autokalibraci, hlavně aby to co nejméně lítalo po podlaze a člověk se na tom nezabil.
Já vím že jsem lama, nicméně v "tichém režimu" (potvora dřevěná podlaha rezonuje a o půlnoci to je i slyšet...) se na skládacím padu (viz fotky které snad budou dodány) dá odskákat třeba toto:
Za zajímavost považuji že jsem viděl zachovalou variantu bratříčka mého notebooku. To je tak když někdo dobíhá vlak se zapnutým notebookem v tašce (neznačky nemají tendence zastavovat disk, poctivě dostával narázy za plných otáček... se divím že to se mnou dodnes vydržel).
*) dvě řady pinů se těžkou rvou do tří řad děr
Btw pozn. pro moda - opět nemůžu editovat anketu (odstranit ji). The question is "what is manamana?".
----
Zkousel jsem postnout do tematu Declenův TouchPad, avsak nevypada to tam zrovna na odezvu, tak to zkusim tady.
Tedy, postavil jsem si pad zalozeny na netypickem principu a rad bych, aby nekdo lepsi nez ja vyzkousel jeho presnost. Jeste ho doladuji, hlavne tu presnost, nicmene bylo experimentalne overeno, ze nejsou problem ITG1 heavy na A, ITG1 standardy na <20 greatu (coz ovsem je hodnoceni spis toho kdo to zkousel, nez padu). Judge StepMania4. Dlouho jsem neskakal, na challenge to ted moc nevyzkousim.
Tedy otazka: kdo by byl ochotny se vyzkouseni zucastnit? A pripadne navrh nejakeho mista? Nemam problem se s tim dopravit kamkoliv v Praze. Takovy mozna prvni napadnuty navrh u mne doma - ceduli Hl.m. Praha mam 500m od baraku, sem se asi nikdo chtit tahnout nebude
Termin - prvni mozny den je pristi tyden v patek (11.5.), den predtim jdu na zkousku a navic to chci jeste predelat (matouci velikost sipek po hmatu, glitch v autokalibraci) Pak snad vicemene kdykoliv, povetsinou i ve vsedni dny.
Na okraj:
Z principu musi mit takovy pad zaneseny lag a dle mych odhadu je v aktualnim softwaru asi 4-5ms, variance lagu by mela byt do 2ms (ovsem nejsem si tim jisty, ono pri dupnuti extremne roste sum, je mozne ze variance dosahuje i vice, 4-5ms, to uz by nebylo moc hezke). Prodlouzenim lagu by se dala snizit variance (na druhou stranu pokud se s dupnutim nekdo vejde do 10ms tak uz by to naopak bylo asi kontraproduktivni...)
Jsem ze zkouseni presvedcen, ze je alespon tak dobry jako softpad s tim rozdilem, ze se neposkozuje (a co se poskodi se da opravit) a naklady na jeho vyrobu (ciste soucastky) jsou 350Kc elektronika + 100Kc pad. Elektronika obslouzi celkem 10 tlacitek (pouzity mikrocip ma 10 AD prevodniku, drazsi jich mohou mit 13), coz pro mne znamena moznost pripojit k ni dva pady, staci mi zakladni smery a jeden pad dostane Start/Select.
Aby to nebylo tak sede...
Náhled na celek:
Obvod:
Krabička pro druhou verzi - přípojky padů.
|
Naposledy upravil Ender dne po, 14.květen 2007, 1:11, celkově upraveno 12 krát. |
|
|
|
|
| | |
Marty
Uživatel
|
|
Zaslal: pá, 4.květen 2007, 15:59 |
|
|
|
no, mam navrh, jak by se dala asi posoudit presnost - polozit tenhle pad na trinpad a porovnat vysledky - jeden hrac by proste tapal na dvou padech naraz. Idealne jeste kdyz by StepManie umela zobrazit kdy presne zdetekovala ktere sepnuti - tj stream sepnuto / nesepnuto pro vsechny tlacitka a u jednotlivych eventu presne cas (a take jeste reference v kolik to SM ocekavala) ... nevim zda to chapete jak to myslim, proste graficke znazorneni, neco jako tohle:
pad1: _______-----_____-----
pad2: ______------_____-----
ref : _____-----_____------- |
umi to SM?
|
|
| | |
| | |
| | |
| | |
Marty
Uživatel
|
|
Zaslal: pá, 4.květen 2007, 19:14 |
|
|
|
Robot2037 napsal: | myslim ze to moc resis
proste prijdes a zatancujes si, kdyz to bude mimo, tak to poznas hned, ze ti tam polezou treba samy greaty a podobne. |
a ... oni tam nemaji lezt same greaty? lolz, to asi delam neco spatne
jinymi slovy, ja to zas az tak moc nepoznam ... co je ale fakt, je to, ze tenhle typ padu musi z principu reagovat o chvilinku pred doslapnutim, a tim, ze jsou postupne vzorkovany jednotlive sipky a samotne vzorkovani chvilku trva, tak i pri stejne rychlem pohybu a tak, tak to zdetekuje seslapnuti pokazde az po chvilce "za hranici". Trosku nevyhoda je, ze stav "za hranici" je trosku neurcity, protoze se meri kapacita tela vuci plose, tak kdyz budu mirit na sipku plnym chodidlem, je hranice jakoby vys nad plochou sipky, nez kdyz jen "tuknu" spickou - spicka se bude muset priblizit o kousek niz nad plochu, aby telo melo se sipkou stejnou kapacitu jako v predeslem pripade ... navic je asi potreba nohy nad tuhle hranici zas zvednout, aby zdetekovaly, ze na nich uz nestojim. Me osobne celkem zajima jak velka je tahle hranice a jak moc to muze mit vliv - je to asi podobne, jako kdyz by se softpad polozil mezi dva polstare - pak take nebude uplne presne zrejme, kdy ten kontakt uvnitr vlastne sepne
|
|
| | |
^RimmeR^
Bot fora
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Strana 1 z 4
|
|
|
| |