DDR Portal Registrace Hledat FAQ Pravidla Seznam uživatelů Uživatelské skupiny Přihlášení  
Zaslat odpověď 29.7.2007 Feet of Fame 2007
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
29.7.2007 Feet of Fame 2007
xsoft DDR portal
Admin
Admin

Založen: 25.07.2004
Příspěvky: 4714
Bydliště: Praha, Hostomice
Citovat
Se zhruba tydenim predstihem davam informace k Feet of Fame 2007. Tento topic muzete vyuzit k diskuzi mezi sebou a predavani informaci.
________________________________________________________________

Mistrovství České republiky v Dance Dance Revolution.
--= Feet of Fame 2007 =--


Datum: neděle 29.7.2007
Místo: AdVík - Anime Dance Víkend

Hry pro turnaj: Dance Dance Revolution SUperNOVA [US] pro PS2, Dance Dance Revolution Extreme 2 [US] pro PS2 (vše plně unlocklé)

Výber songů: Libovolný dle hráče, jeden song nelze hrát vícekrát
Počet songů: 2x 2-3 podle počtu hráčů (polovina songů na jedné hře, druhá polovina na druhé)
Bodování: Bere se součet všech nahraných dance pointů. Není to jako skóre v DDR či počet perfectů, bez vlivu bonusů. A není to uplně přesně jako procenta. Proto se doporučuje prostudovat si hodnotící systém a zamyslet se na výberu songů.
Obtížnosti: heavy (expert) - nejmenší počet tlapek je 5, nejvyšší 10
Technika: PlayStation2, CobaltFlux (popřípadě vás pad s koncovkou na PS2, ne gamepad)
Výstup: Televize (laguje méně než projektor nebo PC s TV redukcí). Televizi zajišťuje Cloud.

Povolené modifikace: Jakýkoliv násobící rychlostní mód (tj. bez C-módů), libovolný vzhel šipek (noteskin), libovolné natočení / perspektiva šipek (i revverse). Nejsou povoleny žádné mody přidávající nebo odebírající počet šipek (jako mód simple).
Speedmod: do Song Options (obrazovka, kde se zadávají módy) se nedostanete držením startu, ale najetím na Options ve výběru songů. V options si znovu musíte vybrat obtížnost. Doporučujeme prostudovat manuál ke hře.

Podrobnosti: Fail na songu či vzdaní skladby znamená 0 bodů z tohoto kola. Kvůli časování a JudgeWindow je povolen jeden testovací song předem (tento song můžete hrát zvonu v soutěži). Judge - default (4) nearkádový (arkáda by měla 6.5). Animace na pozadí jsou zaplé, dance charakteři dle výběru. Možna 10ti sekundová ukázka kvůli nastavenému speed módu. Hrajete jednotlivě. Každý odehraje v kuse 2-3 songy na jedné hře a až dohrají všichni, přejde se na hru druhou. Hraje se bez EyeToye.
FAQ - Proč se nehraje žádné ITG? Protože toto je dle anotace a názvu turnaj v DDR a ne v ITG (na to jsou určeny jiné turnaje).

Organizátor: Jan "Xsoft" Smetana
ICQ 84012330

________________________________________________________________

Mnoho stesti vsem. Doporucuji vytvorit si na turnaj urcitou strategii, pokud se chcete zucastnit. A pokud zrovna nebudete soutezit, muzete radit ostatnim v priprave ci objasnovani skorovaciho systemu a vyberu songu (i kdyz neradte schvalne souperi). Uvidime se v nedeli. Gl.
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele xsoftOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
Srandista DDR portal
Uživatel
Uživatel

Založen: 23.10.2005
Příspěvky: 368
Bydliště: Brno
Citovat
Ehm, sorry, ako uz len z principu sa tohoto turnaju zucastnim, ale s tym, ze sa hraje SuperNova ste ma jemne povedane dost nasrali... Ako kazdy normalny clovek som cakal normalnu hru na turnaj (ktorou ITG urcite je)... Co uz...
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele SrandistaOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mail
Trin DDR portal
Pad builder
Pad builder

Založen: 12.03.2005
Příspěvky: 643
Bydliště: Praha - Stodulky
Citovat
Hmmm, to abysme zacali shanet seznam songu a songy a zacali trenovat, co?

A ted vazne ... Xsofte, to cos napsal nahoru povazuju za tvuj nazor. Neverim tomu, ze bys to chtel prosadit, aniz bys o tom nekomu povedel (co treba nekomu z vedeni?).
Vzhledem k tomu, ze tohle tema nektere lidi zahrne vlnou emoci ... prosim vas vsechny, zkuste o tom diskutovat a argumentovat. Ne se navzajem urazet, to nic nevyresi.

Priklad:
Podle meho nazoru by se melo hrat na mistrovstvi republiky prevazne ITG. Proc? Protoze v Ceske republice se hraje v soucasne dobe prevazne ITG. Delame prece soutez pro lidi. Ti lide, o kterych vim, ze pravidelne hraji, hraji vetsinou ITG. A ja chci, aby ti, kteri prijedou na mistrovstvi se bavili.

Ale ma to byt prece mistrovstvi republiky v DDR, my jsme Czech DDR a meli bychom se soustredit na DDR.

Nojo, jenze tady narazime na otazku, co pro kazdeho z nas znamena DDR. Znamena to hru od Konami? Nebo to znamena tanecni hru se 4 sipkama? Ja osobne mam pod pojmem DDR ulozeno jak DDR od Konami, tak Stepmanii, tak ITG, tak Mungyodance. Proste DDR bylo prvni a tenhle pojem pouzivam pro vsechno. Takze na mistrovstvi bych cekal nejaky vyber peknych songu. Pokud chceme dat hraci na vyber, proc ne? Ale proc to omezovat jen na supernovu?

Ale Supernova na PSku ma skvely timing. A navic pro PC supernova neni.

Hmmm, a co takhle ustanovit jaky ma byt Judge a jak se bude bodovat (nejlepe, kdyby to slo spocitat z vektoru) a trochu rozsirit vyber songu? Klidne takhle muzeme obe skupiny sjednotit. Samozrejme za podminky, ze se hraci vydavaji na pospas hardwaru jaky si vyberou. Navrhuji uverejnit kompletni Judge (rozpis oken) a nechat na hraci jestli bude hrat na PS2 nebo na PC. Vzhledem k myslence turnaje - zahraj to co umis nejlip a pocitaji se body - by to nemel byt problem (uz kvuli tomu, jak je pocitani Dance points jednoduche).

Howgh

PS: Pocitani dance points ze Supernovy - 2 body za kazdy Perfect, 1 bod za kazdy Great, 2 body za kazdy OK Freeze. Vsechno ostatni za 0.
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele TrinOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
Cloud DDR portal
Uživatel
Uživatel

Založen: 14.03.2005
Příspěvky: 2916
Bydliště: Praha Prosek
Citovat
Nemate nekdo ty presnejsi vysledky testovani timingu ? Ja mam akorat to stare porovnani ddr/itg/sm a to nam moc nerekne.
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele CloudOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyMSN MessengerICQ
Robot2037 DDR portal
Uživatel
Uživatel

Založen: 31.07.2006
Příspěvky: 555
Bydliště: Praha
Citovat
tak co bych k tomu rekl - je to obrovska rana pod pas! pul roku, nebo buhvijak dele visi na webu adviku pravidla FoF, dokonce sem se na to tady na foru asi pred 2 mesici ptal, zda nebudou zmeny, podrobnejsi upresneni pravidel atd. nic, tys xsofte vsechno potvrdil, i to ze se bude tancovat na ITG1, ITG2, ITG3, ITG3 Rebirth a Stepmix. A ted tohle? Myslim ze na vsech turnajich jsou pravidla (a do toho patri i to jaka hra se bude hrat) znama predem a nikdo takhle zasadnim zpusobem pravidla turnaje nemeni 7 dni pred konanim.
Opravdu se mi to nelibi a jeste zvazim svoji ucast v turnaji.
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele Robot2037Odeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
Seqoy DDR portal
Uživatel
Uživatel

Založen: 23.08.2005
Příspěvky: 597
Bydliště: Praha - Modřany
Citovat
No, popravde se mi to vubec nelibi, vzhledem k faktu, ze Supernovu tady nikdo nehral. Nebo ano ? Hrala ji STsung ? To nevim, ted nechci jinak utocit, ale v tomhle pripade by to mohlo dost vypadat jako zvyhodnovani. Kdyz uz se hraje DDR, dobre no, byt ITG by tam asi vetsina lidi videla radsi, chapu jak to myslis, ale proc se nehraje neco z ofic. mixu 1-8, co lidi i znaji ?
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele SeqoyOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailICQ
xsoft DDR portal
Admin
Admin

Založen: 25.07.2004
Příspěvky: 4714
Bydliště: Praha, Hostomice
Citovat
Timming:
Obe domaci verze maji okno stejne jako Stepmania. Proto si take hodne lidi stezuje, ze je to moc jednoduche.Po overeni, okno je opravdu stejne jako http://i34.photobucket.com/albums/d143/xsoft/timing9fq.png JD4. To znamena: 45 - 90 - 135 - 180 pro obe hry.

Supernova a Extreme 2:
Prave proto, ze lide znaji oficialni DDR 1-8 se hraje na DDR Extreme 2 a ne na Dancing Stage MAX nebo DDR Strike. DDR Extreme 2 prave obsahuje mnoho songu z predchozich mixu jako je DDR 8 (Extreme) i starsich.
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele xsoftOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
Srandista DDR portal
Uživatel
Uživatel

Založen: 23.10.2005
Příspěvky: 368
Bydliště: Brno
Citovat
Chcel som reagovat na to na co uz poukazal Robot, ale predbehol ma... Takze, vzhladom na to, ze Trin nas ziadal o rozumnu diskusiu...

Je vec nanajvys podivna, ze ZAKLAD turnaja majstrovstiev CR sa meni 7 dni pred zacatim turnaja... Podla mna sa taketo veci nerobia... Neviem si predstavit, ze by hraci z celeho sveta trenovali na majstrovstva sveta na ITG, zisli sa na mieste konania, a tam by im bolo oznamene, ze sa hra na SuperNOVE... Je to mozno trosku nadnesene, ale ked sa na to tak kukam, az tak moc nie, a toto co sa tu prave deje je to iste, len v mensom prevedeni... A ako tu uz bolo spominane, ako je mozne, ze na oficialnych strankach turnaja bol doteraz vylepeny oznam, o tom ako sa hra a hlavne na com sa hra (ITG1, 2, 3, StepMix, Rebirth) a len tak sa zo dna na den niecim prepise?

Svoje slova som zvazil, ziadam preto na ne adekvatnu odpoved...

P.S. Skoro az recnicka otazka... Kto v CR hraje SuperNOVU?
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele SrandistaOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mail
Centime DDR portal
Uživatel
Uživatel

Založen: 22.07.2005
Příspěvky: 500
Bydliště: Brno
Citovat
Dost dobre nevim, jak si mam udelat strategii na hru, kterou jsem v zivote ani nevidela...podle manualu a cisel? Confused
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele CentimeOdeslat soukromou zprávuICQ
S'Tsung DDR portal
Uživatel
Uživatel

Založen: 26.07.2004
Příspěvky: 2218
Bydliště: Praha
Citovat
Vecer chce xsoft napsat neco vic, asi se jeste i poradi. jen bych chtela napsat neco, co jsme chteli napsat vecer.

Kdyz uz to tu padlo

citace:
Neviem si predstavit, ze by hraci z celeho sveta trenovali na majstrovstva sveta na ITG, zisli sa na mieste konania, a tam by im bolo oznamene, ze sa hra na SuperNOVE...


Pry by to vyznelo spatne, ale jen pro informaci, abyste vedeli. Tohle se stalo. Mistrovstvi sveta se melo hrat na ITG2 Dedicab, ale den pred turnajem nam bylo sdeleno, ze se turnaj bude konat na Dance Dance Revolution SuperNova. Me osobne to nastvalo jak nejvic asi mohlo a Rubbinnex byl tak nejak ten, kdo me prekecal jit hrat.

Takze asi takhle VIM jake to je. ale zbytek na vecer. (tohle fakt pro informaci jasny? nechci zadny flamewar etc)
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele S'TsungOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyYahoo MessengerMSN MessengerICQ
Srandista DDR portal
Uživatel
Uživatel

Založen: 23.10.2005
Příspěvky: 368
Bydliště: Brno
Citovat
S'Tsung napsal:
Me osobne to nastvalo jak nejvic asi mohlo a Rubbinnex byl tak nejak ten, kdo me prekecal jit hrat.

Takze asi takhle VIM jake to je.


Tak potom neviem, preco to treba praktizovat aj tu...
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele SrandistaOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mail
Cloud DDR portal
Uživatel
Uživatel

Založen: 14.03.2005
Příspěvky: 2916
Bydliště: Praha Prosek
Citovat
Bohuzel vam do toho nemuzu moc kecat protoze to neni moje akce, ale docela me to mrzi. Tesil jsem se na vyrovnany stret Sts/Robot/Srandista a trochu napeti do konce. Takhle mame opet jasneho viteze.
Ad. kdo hraje supernovu. Tak ja ji hraju, ale dost sporadicky.
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele CloudOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyMSN MessengerICQ
xsoft DDR portal
Admin
Admin

Založen: 25.07.2004
Příspěvky: 4714
Bydliště: Praha, Hostomice
Citovat
// 11x fala.spam smazan (diky za obrazky). Btw, nechte prosim diskuzi tem, kdo o ni stoji a mysli to s turnajem vazne.

ad napad: Tak. Co se tyce FoF tak to jsem na zacatku roku (mozna i drive) dostal na starosti ja a byla u toho podepsana i Molik. To take proto, aby vsichni ostatni mohli hrat - ogranizatori se vetsinou svych turnaju neucastni.
Co se me lide ptali v prubehu roku, tak se myslenky ruzne menily, a vetsinou se dostavala ven odpoved , ze turnaj bude vymyslen tak 1-2 tydny predem, takze nevim jak to bude vypadat. Pul roku je dlouha doba, mohlo by treba vyjit neco noveho, nebo se zmenit pocet lidi, misto, technika, cokoliv. 14 dni pred FoF jsem si sestavil tenhle DDR plan a ten tak nejak trva. Muzete se podivat na anotace AdViku jestli tam je neco o ITG. Aspon mesic tam uz nic neni. Na foru bylo napsano ITG 1-3, Reb, .. to nepopiram. Byla tam i poznamka, ze se tam muze objevit DDR. Takhle bych mohl pokracovat dal, ale asi by to nemelo zadny prinos.

ad DDR (co je DDR): pokud prohlasite, ze pod pojmem DDR si predstavujete DDR, ITG, MGD, pak to znamena ze je tam i DDR a ne ITG-only. Spravne?

ad SuperNOVA: na otazku Proc i SuperNOVA odpovidam, protoze je to posledni oficialni DDR, co vyslo.

ad Extreme 2: jak jsem jiz napsal, davam sem i Extreme 2 (misto Strike nebo DS Max), protoze obsahuje i starsi songy, co znate.

casovani: je o hodne lehci nez v ITG, takze plus pro vas.

ad Seq DDR 1-8: ano, viz Extreme2

ad Centrime a strategie: nejde o to delat strategii na hru co jsi v zivote nevidela, princip je stejny jako ve Stepmanii s jinym skinem. Ke strategii snad pomuze kalkulacka v 1. postu, nebo Trinova rada. Strategie spociva spis jestli budes hrat tezsi songy mene presne, nebo lehci presneji.

ad Srandista a zmena: na nekterych turnajich se zmena rekne i 1m pred hrou, tady je to tyden predem.

ad Cloud: muzete se na AdViku vyzvat mezi sebou v ITG. Klidne si reknete "Pojdme odehrat jeden song co nejlepe umime jako by to bylo finale FoF". Bud random vyber nebo song, na kterym se vsichni shodneme.
Mimochodem na expert ITG turnajich se hrava jen expert (jukni schvalne na GrooveStats a porovnej si ty osoby).

Proc tedy DDR a ne ITG? Treba proto ze ITG vsichni znaji a maji ho nadrcene nazpamet. A co lide, kteri ho neznaji a naopak hraji DDR nebo MGD? Takhle se davaji sance oboum. Ukaze se, kdo je lepsi hrac a ne kdo si zapamatoval nejvice sipek najednou. pokud hrajete ITG na vysoke urovni (coz vetsina hraje), pak by vam preci nemel delat problem hrat i neco jineho nez ITG 1-2(3).
Na FoF06 se hralo DDR a ITG, na FoF07 DDR, na FoF08 muze byt ITG nebo treba MGD.
Mimochodem podle toho, co bylo na foru by se hralo ITG na 5-7 tlapek (mozna i 4-6). To se taky zmenilo.

Plan pred 3 tydny ala ITG@FoF by taky vypadal stylem: Disconnected Disco, Expert double, Survival (Speeder, Slower, Perception), Marathon (Caddyhumpus, KeeL over, Hardcore Galore) doplneno o par technicky narocnych single kol, co se moc nehraji a 2x edity. Opravdu je to co byste chteli?

Problem taky je, ze na minulem FoF06 si hraci stezovali na casovani a uz vidim, ze by se to mohlo opakovat i zde.

No tak, preci se nebojite zkusit neco noveho. To, ze to bude vypadat jinak, neznamena, ze je jiny princip a ze si zahrajete neznamou pisnicku (i kdyz neco snad znat budete), tak to tak vadi? Vse je jednou poprve a nebudete v tom sami. Uz jste na vyssi urovni a mohli byste ukazat, ze umite hrat opravdu vse a ne jen oblibenou KaW skupinku z ITGcka. Aspon bude od ITG na chvilku oddych. V pripade akutni nouze muzete zkusit premluvit organizatora medium turnaje a zmenit ho na hard ITG turnaj.
Ona taky kvalifikace (mistrovstvni) CR by melo probihat na necem oficialnejsim, nez je prenastavena Stepmania, bohuzel x-kilovou ITG2 tu porad jeste nemame.

Jestli jsou dalsi otazky k prubehu, muzete pokladat. Stejne tak jako diskutovat o taktice a informacich pro turnaj.
Kdybyste nemohli najit songlist na SuperNOVU, dejte vedet a opisi ho.
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele xsoftOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
Deirh DDR portal
Uživatel
Uživatel

Založen: 20.03.2006
Příspěvky: 487
Bydliště: Fala Core, Entertainment District
Citovat
Byt nektere duvody zni i smysluplne, tyhle mi prijdou opravdu zajimave:
"casovani: je o hodne lehci nez v ITG, takze plus pro vas." v cem je to pro hrace obecne plus? Je to kompetitivni turnaj, "plus" pro jednoho znamena minus pro druheho. Ti, co si na presnosti sveho rytmu vyslovne zakladaji, budou tratit vuci tem, co ho tolik neresili a budou takhle mit stejne vysledky. Takze nesmysl.

ad Srandista a zmena: na nekterych turnajich se zmena rekne i 1m pred hrou, tady je to tyden predem.
Otazka: "Proc jsi me bezduvodne prastil?" Vysvetleni: "Mel bys bejt rad, ze jsem ti for fun neco nezlomil"
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele DeirhOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
stribro DDR portal
Support team
Support team

Založen: 09.04.2006
Příspěvky: 490
Bydliště: Praha 9, Dictrict of FALAAAA!!!!
Citovat
Pokud jsou lide, kteri neznaji ITG a hraji DDR, tenhle napad si nedas vymluvit a opravdu chces das sanci obema skupinam, co tak namixovat jak DDR tak ITG uz v puvodnim vyberu. Tak by to mohlo fungovat jako s vlkem a kozou...
Pokud se nekdo pripravoval, proc veskerou jeho snahu zmarit?
Od zacatku mozna nebyl jasny vyber, ale noticka "muze se objevit DDR" vetsinou lidi nebude brana jako predzvest totalniho prekopani systemu, takze je jasne, ze tim vytvoris hodne zle krve.

Deirh napsal:
ad Srandista a zmena: na nekterych turnajich se zmena rekne i 1m pred hrou, tady je to tyden predem.
Otazka: "Proc jsi me bezduvodne prastil?" Vysvetleni: "Mel bys bejt rad, ze jsem ti for fun neco nezlomil"

me to pripomina spis "kdyz teda ten kamarad z toho tretiho patra skocil, tak pujdu take"... jasne, jsou horsi priklady, ale proc je nasledovat?
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele stribroOdeslat soukromou zprávuICQ
^RimmeR^
Bot fora
Bot fora
Hledáte kvalitní pad
pro opravdové hráče?
Je tu rare-items.cz

29.7.2007 Feet of Fame 2007
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny  
Strana 1 z 3  

  
  
 Zaslat odpověď  

Powered by phpBB © phpBB Group
Design by phpBBStyles.com | Styles Database.
Content © Czech DDR forum v3.9 (Xsoft | unlockedArcade)