DDR Portal Registrace Hledat FAQ Pravidla Seznam uživatelů Uživatelské skupiny Přihlášení  
Zaslat odpověď Dozvidam se smutne veci o nasem sdruzeni...
Jdi na stránku 1, 2  Další
Dozvidam se smutne veci o nasem sdruzeni...
molik DDR portal
Uživatel
Uživatel

Založen: 01.11.2004
Příspěvky: 1895
Bydliště: Nekde v Praze
Citovat
Byly doby, kdy se poradala jedna akce za mesic a je pravda, ze ted uz je vsechny proste nestiham. Tim trosku ztracim kontakt se vsemi lidmi kolem DDR a to co sem se pred par dny dozvedela me docela smutni. Vysvetlim.

Dostaly se ke me dva extremni nazory.
1. Czech DDR je mazacky sdruzeni, kdo v nem neni je lama.
2. Czech DDR je nanic, poplatek nas vysava, nikdy to nezaplatim a nebudu tam.


Nechci a nebudu resit kdo to rekl a proc, chtela bych jen napsat par vet o tom co to znamena, kdyz je nekdo ve sdruzeni.
Na Narozky sem zacla s malou osvetou, ale zda se, ze to proste nestaci.

Prirovnam nase sdruzeni treba ke klubu ST Kontinuum, ke klubu pro vsechny, co maji radi serialy a filmy na tema Star Trek.
Arrow Ten kdo rad o Star Treku cte, kdo se rad kouka na filmy, nepotrebuje k tomu lidi, nechce vic informaci, do klubu nemusi.
Arrow Ten kdo chce vedet vic, koho to uchvatilo, kdo chce na zed plakaty, kdo chce vidat herce a setkavat se s lidmi, kteri jsou na tom stejne, vstoupi do klubu, ktery mu to nabidne.

Tohle je preci stejne i u nas.
Arrow Kdo si chce tapat doma a nic a nikoho nepotrebuje, prosim. Neni to zadna potupa nebyt ve sdruzeni, neni to povinnost, je to proste jeho volba.
Arrow Ten kdo chce vedet vic, podilet se na necem, setkavat se s lidmi, chyta kazdou novinku, ten vsoupi do klubu. Rozhodne to neni vec nejake mody, nadrazenosti nebo nejakych vyssich prav na zivot.

Kdo sdruzeni neuznava, jeho vec. Tak ale prosim at ho take neurazi na verejnosti a necha si to pro sebe. Ja ho nebudu lakat k nam, on nemusi odrazovat ostatni. Stejne se pak ukaze, ze je to nedostatkem informaci nebo kvuli zasti vuci nejakemu cloveku ve sdruzeni.

Jake vyhody sdruzeni nabizi opakujeme s Xsoftem a S'Tsung od vanoc porad dokola a myslela sem, ze to vsichni vite, nicmene mozna by nebylo na skodu precist si tech 7 radek znova. Pak muzete posoudit jestli vam to za to stoji nebo ne.

Arrow moznost setkani s hraci z CR i ze sveta
Arrow moznost ziskani propagacnich materialu (tricka, odznacky)
Arrow moznost ucasti na privatnich akcich
Arrow pristup do clenske sekce stranek (fotky, videa)

šipka dolu [chysta se] sleva na vybrane akce a mista
šipka dolu [chysta se] moznost sdileni a pujcovani majetku sdruzeni
šipka dolu [chysta se] vstup do vybavene klubovny zadarmo

Ad 300 Kc poplatek. Ano, neni v CR moc klubu, kteri by meli poplatek vetsi. Zas na druhou stranu oni ho moc nepotrebuji. Ano, standard je 200 Kc. Tyto penize pak vetsinou slouzi na zaplaceni nejake restaurace, kde se jednou za pul roku clenove sejdou a pokecaji, predaji si ruzne materialy a vide a ajdou domu. My mame s penezi daleko vetsi umysly (treba vybaveni klubovny) a jak jste si mohli vsimnout, krome ID karet se na ne od zacatku roku ani jenou nesahlo a presto mame vsechno to co mame. Jsou kluby, ktere by kvuli vidine vlastnich prostor prispevek take zvedli. Bohuzel, sen o vybavene klubovne je pekny, ale 2500 kc na nej nestaci a tak setrime dal a predvadime dal. Rozhodne zadne jine penize po vas nikdo nechce. Ale zpatky k tematu.

Prosim, nenutte nikoho do sdruzeni, nevysmivejte se nikomu kdo tam neni. Na druhou stranu neurazejte nic co mame ani lidi uvnitr. Je mi fakt hodne lito vseho co se dovidam i proto, ze to nikdo nedokaze rict me do oci. Ono by se hodne veci vysvetlilo.

Nechci psat zadne jmeno, moc na tom nezalezi. Tohle si muze myslet vic lidi. Premyslejte o tom prosim nez priste neco takoveho reknete. Pokud nekdo mate namitky, rekntete je me do oci. Samozrejme ze budu sdruzeni branit, je to moje dilo, nicmene vim o tom ze ma chyby a nelzu.

Dik.
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele molikOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
Rin DDR portal
m=^.^=m
m=^.^=m

Založen: 27.02.2005
Příspěvky: 270
Bydliště: Praha 9
Citovat
Mno, já neříkám, že sdružení je dokonalé, má svoje chyby, občas máme potíže s organizátory akcí, na které jsme zváni, někdy máme rozkoly ve vlastních řadách. Tři stovky jsou možná docela dost, ale sdružení mi dalo rozhodně mnohem víc, než co by se dalo penězi spočítat, ať už se jedná o zážitky, které jsou už za námi nebo o přátele, se kterými denně komunikuji a které mám moc ráda().

Abych pravdu řekla, ani mě nenapadlo, abych o výši toho poplatu přemýšlela. Prostě jsem věděla, že do sdružení chci a že cena je taková, jaká je.

Konec debat, za sdružením si stojím a už jenom ze slušnosti si myslím, že byste měli mít tolik úcty k těm, kteří mu dali vzniknout, drží ho při životě a věnují mu tolik svého osobního času, že si přinejmenším budete vážit jejich práce a kritizovat s přihlédnutím k tomu, co jste kdy dokázali vy sami. Jistě, rok je dlouhá doba a dá se za něj stihnout spousta věcí, tak proč už není sdružení dál? Protože jsme všichni taky jen lidi se svými problémy, někteří chodí do práce, jiní do školy a přesto si dokáží vyčlenit čas na to, aby udělali něco pro ostatní. Těm všem vzdávám dík, zamyslete se nad tímSurprised) Hawk:o)
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele RinOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailICQ
Yzergin DDR portal
kalenDDRářník
kalenDDRářník

Založen: 09.07.2006
Příspěvky: 423
Bydliště: Pardubice
Citovat
Mam takovou namitku...vam pripada 300 Kč na rok za clenstvi v tomhle sdruzeni hodne? Je pravda, ze nez jsem prisel, tak bych nedal vic nez 500 za rok, ale ted jsem ochoten zaplatit jakoukoliv rozumnou cenu (i treba 1000), chapu ze ne kazdemu se to libi, ale stezovat si na to, ze date 300 Kč za rok straveny mezi skvelymi lidmi...nevim na koho to smeruju, jelikoz Molik neuvedla jmeno
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele YzerginOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailICQ
molik DDR portal
Uživatel
Uživatel

Založen: 01.11.2004
Příspěvky: 1895
Bydliště: Nekde v Praze
Citovat
Aby tu nedoslo k mylce, to neni jen o tech penezich. To je jen jedna z pricin.

Dalsi vec je treba clen / neclen.
Hodne lidem se nelibi ze uz neni vsechno pro vsechny, jenze to nejde. Podstatou sdruzeni je davat vic, nez co muze mit jednotlivec sam. K cemu by pak bylo ? Muzem ho rozpustit. Kdyz tedy pominu ten fakt, ze pro mezinarodni turnaje, granty a akce byt papirove muselo, co by pak delali lide zbytek roku, nebo vubec, kdyby je turnaje nezajimaly. A vsichni nejsou takovi blazni jako ja, aby delali vsechno pro vsechny zadarmo. Me uz nikdo nevyleci, ale jini chteji zasluhy nebo zisk.

Takove to skatulkovani ne neprehraju, protoze nejsi clen je spatne. Zvlast pro lidi, kteri pomahaji a cleny nejsou. To me stve, ale s tim moc neudelam, nemuzu dohlizet na vsechny. A nedelaji to vsichni. Informace, songy, veci by tu mely byt pro vsechny. Vzdycky se ale budu snazit o to, aby lide sdruzeni meli vsechno tohle + neco podstatneho navic. V tom sdruzeni ma byt sila lidi co delaji neco dohromady. Jestli nekdo samotny ma penize na vybavenou klubovnu PSkem, singstarem, eye toyem, parou a vsim a nabidne to vsem, prosim, nemuzem se s nim merit. My se budem snazit neco takoveho mit, po cleny zdarma. Idealne by mel kazdy necim prispet, at uz je to clensky prispevek nebo pomoc pri malovani sten nebo zapujceni bednicek. To uz je ale na kazdem z vas, nekdo totiz muze a nekdo nema nic. Jednotlivec neclen tady neni vyrazeny, jen znevyhodneny. Nezustane za dvermi, muze prijit, ale treba za to zaplati par korun, nebo bude moct prijit jen v urcitou hodinu a ne kdykoliv.
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele molikOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
Cloud DDR portal
Uživatel
Uživatel

Založen: 14.03.2005
Příspěvky: 2916
Bydliště: Praha Prosek
Citovat
Ja bych sem rad neco chytreho napsal, ale nemam slov. Nechapu jak nekdo muze rict (ty dve vety) neco takoveho. To je jak kdybyste rekli, ze sdruzeni pro Vas nic neudelalo. A pokud ten kdo to rekl byl na narozeninach, tak by bylo docela zahodno aby se stydel.
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele CloudOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyMSN MessengerICQ
Srandista DDR portal
Uživatel
Uživatel

Založen: 23.10.2005
Příspěvky: 368
Bydliště: Brno
Citovat
Akosi ma zaraza, co tu citam... Reci, ake je zbytocne byt clenom, ako zdruzenie vybera za clenstvo nekrestanske peniaze a ako zdruzenie nic neposkytuje...

Kedze nie som clenom CzechDDR, nechcem tu pisat o jeho vyhodach, to uz dostatocne vysvetlila molik, ide mi skor o napisanie mojho pohladu na OZ ako take (nech uz sa venuje hocicomu)...

Som clenom OZ AnimeCrew (dalej len OZ AC), ktore vzniklo pred 3 rokmi... Pri zalozeni neposkytovalo pokial viem clenom ziadne vyhody (tusim, toto este overim, v tej dobe som clenom nebol)... Pisalo sa vsak o velkych planoch, napriklad na pravidelne premietanie, vydavanie tlacenych informacnych materialov, kalendaru, artbooku atd... Realita bola nakoniec taka, ze za temer rok fungovania OZ AC stihlo spravit jedno premietanie, pristupne zadarmo pre vsetkych, cize vyhoda pre clenov ziadna a vyrobit tricka, ktore mali clenovia o 20 Sk lacnejsie (ich cena bola uz tak dost nizka, clenovia ich v podstate nakupovali za vyrobnu cenu)... Clovek by si vtedy mohol povedat co z toho? Okrem peknej preukazky a tricka, ktore moze mat ktokolvek iny ziadne vyhody...

Ale ouha, ubehli roky tri a co zdruzenie dokazalo? Uz 2. rok po sebe organizovalo najvacsi con na Slovensku, pricom jeho kvalita z roka na rok rastie, vydalo uz x-tu ediciu triciek (pokial ma pamat neklame, tak AC ma 3 druhy triciek, CS nim organizovane 2, a to vsetko v niekolkych roznych farbach), jedna sa o klubovni, vedie vyborny (bohuzial nie moc casto aktualizovany) web, a zdruzuje asi 70 ludi, ktori sa nie vzdy dokazu vystat, ale ako je vidiet, vacsina je kvoli vyssim cielom schopna sa spojit a vyprodukovat obrovsky kus prace, za ktory okrem insomnie a stratenych nervov nic nedostanu (viem velmi dobre o com pisem, a viem tiez, ze tento pocit velmi dobre poznaju aj molik, xsoft a vsetci, co sa podielaju na chode zdruzenia)... Vlastne nie, dostanu... Dostanu krasny pocit, ze svojou pracou spravili nieco pre zlepsenie povedomia veci, vdaka ktorej zalozili/vstupili do zdruzenia (opat, toto mam z vlastnej skusenosti, a verte ci nie, uz len kvoli tomuto som hrdy, ze v OZ AC som, a ze prenho robim, co je v mojich silach)...

Podla mna tu vazne neide o peniaze... Aj keby som mal zdruzeniu platit aj niekolko nasobnu ciastku, spravim to... A viete preco? Ja osobne som v zdruzeni nasiel vynikajucich kamaratov, a kopec zabavy stravenych s nimi, alebo s inymi ludmi, ktorych som vdaka clenstvu stretol, podielal som sa na organizacii obrovskej akcie, ktorej som sa snazil dat kus seba a kus mojej prace a som na to neskonale hrdy... OZ AC som tiez vdacny za obrovsky kus skusenosti, ktory by som inak nebol schopny ziskat (verte mi, na ulici ich nenajdete) a celkovo aj za to, aky teraz som...

Tymto chcem odkazat tym, ktori v zakulisi ohovaraju OZ CzechDDR, nech sa nad sebou zamyslia... Kedze je dost mozne, ze bez nich by DDR ani nikdy nespoznali...

A ostatnym, ktori zatial nevidia nejake vyhody (napriek tomu ze su), nechajte zdruzeniu trosku casu... Velke veci sa nedeju hned, a ani rok nie je niekedy dostatocne dlha doba na spravenie nejakej z nich...

Ak sa niekto docital az sem, tak je dobry, takze uz len posledna vec... Napriek tomu, ze nie som lenom OZ CzechDDR, sympatizujem s nimi, a zelam im do buducnosti len to dobre a nech sa im dari. Verim, ze maju ludi, schopnosti a moznosti dotiahnut to poriadne daleko.
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele SrandistaOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mail
Trin DDR portal
Pad builder
Pad builder

Založen: 12.03.2005
Příspěvky: 643
Bydliště: Praha - Stodulky
Citovat
Yzergin napsal:
... ale stezovat si na to, ze date 300 Kč za rok straveny mezi skvelymi lidmi...

Srandista napsal:
.. A viete preco? Ja osobne som v zdruzeni nasiel vynikajucich kamaratov, a kopec zabavy stravenych s nimi, alebo s inymi ludmi, ktorych som vdaka clenstvu stretol

vzhledem k tomu, ze to tou zaznelo jiz podruhe, tak se pridam. Neni dobre vyzdvihovat to, ze mam v Czech DDR spoustu kamaradu za VYHODU sdruzeni. Vytvari to dojem, ze za kamarady platite. Vim, ze to tak Srandista ani Yzergin nemysleli, takze pisu schvalne "vytvari to dojem". Na akce prece muze prijit kdokoli at uz je ci neni clenem sdruzeni. Proste kdokoli koho bavi DDR/anime/singstar/japonsko. Holt nedostanou clenskou kartu/barevny casopis. Meli bychom dusledne potirat tuhle famu, ze "kamaradi jsou jen clenove sdruzeni" (tohle nikdo nerekl, ale ta fama muze vzniknout).

Muj nazor na poplatky:

Ve sdruzeni jsou lide, kteri maji napady/chteji neco udelat a lide kteri napady nemaji/nechteji/nemaji cas/maji spoustu jinych zalib. K uskutecneni dobrych napadu jsou potreba jiste casto nemale naklady. Maji to tito pomocnici platit naklady z vlastni kapsy? Podle me prave pro tyto ucely je ve sdruzeni ta hromada zlata do ktere kazdy prispiva ozebracujici 300 rocne. Pro studenty je tato castka mozna trochu zasah do rozpoctu, ale nikdo je nenuti a na akce mohou chodit tak jako tak. Ja na uskutecnovani dobrych napadu rad prispeju, dosud je ti pomocnici velmi casto plati z vlastni kapsy.
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele TrinOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
Yzergin DDR portal
kalenDDRářník
kalenDDRářník

Založen: 09.07.2006
Příspěvky: 423
Bydliště: Pardubice
Citovat
Trin napsal:
Yzergin napsal:
... ale stezovat si na to, ze date 300 Kč za rok straveny mezi skvelymi lidmi...

Srandista napsal:
.. A viete preco? Ja osobne som v zdruzeni nasiel vynikajucich kamaratov, a kopec zabavy stravenych s nimi, alebo s inymi ludmi, ktorych som vdaka clenstvu stretol

vzhledem k tomu, ze to tou zaznelo jiz podruhe, tak se pridam. Neni dobre vyzdvihovat to, ze mam v Czech DDR spoustu kamaradu za VYHODU sdruzeni. Vytvari to dojem, ze za kamarady platite. Vim, ze to tak Srandista ani Yzergin nemysleli, takze pisu schvalne "vytvari to dojem". Na akce prece muze prijit kdokoli at uz je ci neni clenem sdruzeni. Proste kdokoli koho bavi DDR/anime/singstar/japonsko. Holt nedostanou clenskou kartu/barevny casopis. Meli bychom dusledne potirat tuhle famu, ze "kamaradi jsou jen clenove sdruzeni" (tohle nikdo nerekl, ale ta fama muze vzniknout).

Muj nazor na poplatky:

Ve sdruzeni jsou lide, kteri maji napady/chteji neco udelat a lide kteri napady nemaji/nechteji/nemaji cas/maji spoustu jinych zalib. K uskutecneni dobrych napadu jsou potreba jiste casto nemale naklady. Maji to tito pomocnici platit naklady z vlastni kapsy? Podle me prave pro tyto ucely je ve sdruzeni ta hromada zlata do ktere kazdy prispiva ozebracujici 300 rocne. Pro studenty je tato castka mozna trochu zasah do rozpoctu, ale nikdo je nenuti a na akce mohou chodit tak jako tak. Ja na uskutecnovani dobrych napadu rad prispeju, dosud je ti pomocnici velmi casto plati z vlastni kapsy.


zasah do rozpoctu v hodnote 25 Kč na měsíc? Smile
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele YzerginOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailICQ
molik DDR portal
Uživatel
Uživatel

Založen: 01.11.2004
Příspěvky: 1895
Bydliště: Nekde v Praze
Citovat
Dost lidi v tom nevidi 25 kc za mesic, ale momentalni obsah penezenky. Vim, ze pro nektere to byt problem opravdu muze, ale nestojim s palici a seznamem nad kazdym kdo se prihlasi. Vite moc dobre, ze jsou tu lidi, kteri platili i tri mesice po nahlaseni, az to zakon zrovna nevidi rad. Ze zakona vypliva ze je clovek clen ve chvili, kdy se prihlasi a zaplati clensky prispevek ve stanovene vysi. Tak se to snazime dodrzovat. (ano, poplatek je pak individualni vec kazdeho sdruzeni, 300 kc ze zakona neni)

A lidi co si stezuji ze je uhanim... To se ma jinak. Kdyz nekdo slibuje ze zaplati, tak ho proste uhanim. Kdyz to nekdo rekne otevrene ze nema a nevi kdy, pripomenu se mu treba po pul roce. Proste kdyz nechci, nehlasim se nebo to proste neslibuju. Ja taky zapominam, tak sem rada kdyz se mi obcas veci pripomenou.
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele molikOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
stribro DDR portal
Support team
Support team

Založen: 09.04.2006
Příspěvky: 490
Bydliště: Praha 9, Dictrict of FALAAAA!!!!
Citovat
Nasledujici predlouhy text je mym pokusem o jakesi shrnuti problematiky na zaklade ohlasu na foru i toho, co jsem kde slysel. Vetsinu jsem napsal jeste rano, kdy jeste nebyly posledni tri prispevky na svete, takze se muzu v mnohem s nimi shodovat, popr. jsou po textu rozesete edity, ktere na ne reaguji.

Problem je v tom, premyslet o sdruzeni pouze v rovine vyhod - "co mi to za tech mych 300,- prinese?" Tohle neni zadna obrfirma, ktera vam za pouhy fakt, ze
jste cleny da 50% slevu na letenku na havaj, a ctyri pinacolady jako bonus. CzechDDR je, podle toho, jak jej vnimam, sdruzeni pionyrske (zadne asiciace s
rudymi satky, prosim), v zatezkavacich dobach, a s momentalnim narustem clenu, zaziva urcite problemy, protoze kde je hodne lidi, tam se vzdy najde nekdo,
kdo si navzajem tak uplne nevoni.
Kazdopadne pointu clenstvi neshledavam v tom, ze se dostanu do slosovani o dedicab, ale v tom, ze se rozhodnu na necem se podilet, neco tvorit. Stejne jako
kdyz zacnete podnikat, kdy nejprve do firmy musite nalit hromadu penez a bezesnych noci, nez vam zacne poradne vynaset, i tady i kdyz uz sdruzeni nejaky ten
casek ma za sebou, porad je jeste potreba udelat hromadu prace. Nerikam, ze je a priori spatne byt ve sdruzeni, jenom platit prispevky, a samou ochotou se
nestrhat (nikde neni psano, ze vsichni musi byt aktiviste, co makaji jak sroub pro ostatni. A jak vsichni dobre zname z ruznych charitativnich sbirek, kazdy
maly prispevek ma svoji cenu, pokud se jich sejde vic, EDIT: v podstate souhlasim s Trinem), dobre by ale bylo nerikat si "mam kartu, mam triko, jsem king". Mozna ze az se sdruzeni poradne
rozroste, a dalsi kus prace bude udelan, bude mit clenstvi nejake vetsi vyhody, ted to ale zatim spis bude takovy mensi vylet do tichomori, ktery cirou
nahodou sponzoruje armada a hotel se jmenuje U.S.S. Enterprise. </prehnana nadsazka>
Clenem se muze clovek stat z mnoha duvodu: chce pomahat, chce byt "u toho" (kdo by radsi nebyl na jevisti, nez v hledisti), chce se stat soucasti neceho, nejake skupiny, ktera jde za stejnym cilem.
Mezi nami je mnoho osob, ktere jsou kdesi v temnych hlubinach pod hladinou dospelosti, z cehoz plynou urcite rodicovske restrikce (kdyz to prezenu, proste
nemuzou probdit noc pripravovanim turnaje), lidi, kteri jsou zavazani svymi povinnostmi ve skole/praci/v rodine, lidi, kteri maji sve problemy, a i tech, pro
ktere proste DDR lezi na zebricku priorit trochu nize. Takovi maji uzasnou moznost pomoci alespon tim prispevkem (takze "kdyz jsi ve sdruzeni, mel bys makat"
take neni nejlepsi cesta).
A proc by meli necleni sdruzeni byt neco nizsiho, nez clenove? Protoze neplati? Protoze nic nedelaji pro sdruzeni? Protoze si jen chteji cas od casu nezavazne popovidat a skocit s kamarady? A to vubec nemlouvim o tech, kteri pro sdruzeni cedi krev, ale cleny nejsou.
Co se tyce politiky "vsechno pro vsechny" - nezijeme ani v pohadce, ani v dokonale marxisticke utopii (kde je rozdil, ze?), ale ve spolecnosti, kde je
potreba neco dat, pokud neco chcete dostat. Zakladnim rysem osobnosti kazdeho cloveka, je urcite prani ziskat vse, co si preji, a to bez toho, abych pro to musel byt jen hnout prstem. Zel, tak to v realnem zivote funguje bohuzel jenom o Vanocich.
Ano, je pravda, ze sam ve sdruzeni nejsem, predevsim protoze moje financni situace neni nejlepsi, a v tuto chvili tech 300,- ozelet nemohu. Ale alespon se snazim trochu pomoci. Svoje stredecni dochazeni do DDMka tudiz beru jako urcitou
brigadu (otazka druha je, jak dlouho mi tahle "brigada" bude doma trpena). A tak by mel brat kazdy praci na necem, k cemu se upise (hlidani, organizaci,
whatever), protoze jsou lide, kteri na nej spolehaji, ze svoji praci odvede dobre (stale ale plati, ze vsichni nejsme ze stejneho testa, a stareho psa novym kouskum nenaucis, jak se smutkem shledala i moje rodina). Zel nikdo neni dokonaly, a co se tyce mych organizacnich aktivit, tak
musim rici, ze to leckdy i celkem skripe.
tohle je muj nazor, necekam, ze se s nim bude nekdo ztotoznovat, a ani to nikomu nenutim jako nejake dogma.
</nechutne moralizovani>
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele stribroOdeslat soukromou zprávuICQ
Seqoy DDR portal
Uživatel
Uživatel

Založen: 23.08.2005
Příspěvky: 597
Bydliště: Praha - Modřany
Citovat
Nemam nic proti lidem, co nejsou ve sdruzeni, at uz proto, ze proste nechteji nebo ze na to maji finance, to je jasne. Ale to neznamena, ze musite sdruzeni pomlouvat. Mam na mysli to, ze kdyz uz mate nazor, ktery si chcete prosadit, musite ho hajit, necim argumentovat. Takze by me docela zajimaly argumenty, jez se k tomu vazou.
Naopak protikladny nazor, ne, to taky prece neni vubec pravda. Jaky je mezi nami rozdil ? Proste ten, ze nekdo o ty vyhody stoji a otevrene to rekne a je ochotny zaplatit cenu, ktera je za to pozadovana. To je jediny rozdil, sdruzeni prece neznamena, ze automaticky musite vsechen svuj cas venovat Czech DDR, to vubec a opak, ze kdyz nejste ve sduzeni, neni moznost, ze byste mohli nejak pomoct.
A mimochodem, stalo by ocenit, ze treba molik s xsoftem a ostatni rozhodne nedelaji veci jenom pro sdruzeni. Ano, dostali jsme barevny casopis a ostatni cernobily, ale dostali ho vsichni. A vubec mateialy k akcim atd. Uvedomujete si, ze tim riskuji treba i velky problem, kdyz to vsechno tisknou v praci ? A i presto to delaji. Pro vsechny. A tech veci je mnohem mnohem vic. Proste to jsou lidi (a nejenom oni) kdo se muze pro vas (vsechny - cleny, necleny) pretrhnout a vy je i presto takhle odmenite ? To neni zrovna fer.
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele SeqoyOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailICQ
NX-306 DDR portal
Uživatel
Uživatel

Založen: 05.04.2006
Příspěvky: 740
Bydliště: somewhere in the Void
Citovat
Ackoliv sem puvodne nemel v umyslu do tohohle topicu postovat, lidi ktery by muj nazor meli znat ho znaj, ale kdyz uz musim ho musim hajit a necim argumentovat.... Nekolikrat se v prubehu poslednich nekolika mesicu rekl par lidem kolem me, ze z chovani nekterych clenu mam pocit ze se snazej vyvovat dojem ze kdo neni ve sdruzeni je lama, tak jak pise uvodni post. Je to pocit, kterej mam uz relativne dlouho, od doby kdy sdruzeni zadne vyhody nedavalo (krome toho ze si clen toreticky moh stahnout kradene ITGcko, zatimco neclen byl poslan do mist kam slunce nesviti). Ackoliv se dost veci od te doby zmenilo, porad slysim od jistych clenu jak necleni sou 'socky co neplatej poplatky' a jine narazky. Na foru to neni a verejne se to nerika, ale rek bych ze i narazky v soukromi stacej na to aby se u par lidi vytvorila anti-neclenske nalada (ikdyz neni verejne priznana), ktera natolik ovlivni jejich chovani ze to videt je. Nikdy sem snad sdruzeni verejne nepomlouval a proti sdruzeni jako takovemu ani nic nemam (natoz lidem v nem, kde ke spouste chovam skutecne respekt za to co delaj nebo dokazali), pouze sem znechucen timdle pristupem par clenu.

citace:
Ja bych sem rad neco chytreho napsal, ale nemam slov. Nechapu jak nekdo muze rict (ty dve vety) neco takoveho. To je jak kdybyste rekli, ze sdruzeni pro Vas nic neudelalo. A pokud ten kdo to rekl byl na narozeninach, tak by bylo docela zahodno aby se stydel.

Tak nejak ve me tohle vyvolalo dojem "a co vlastne pro me sdruzeni udelalo". Jasne ze tu byli lidi ktery pro me hodne udelali, at uz cleni nebo necleni, ale sdruzeni jako organizace ? mno docela by me to zajimalo, protoze ani po tech par hodinach co nad tim premejslim nenachazim odpoved.
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele NX-306Odeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
molik DDR portal
Uživatel
Uživatel

Založen: 01.11.2004
Příspěvky: 1895
Bydliště: Nekde v Praze
Citovat
To je hodne subjektivni, vis ? Vynecham ted lidi a pratele.

Muzu tady zacit jmenovat veci, ktere jsem se diky zalozeni sdruzeni naucila, kladne i zaporne. Veci co treba nikdo jiny to napsat nemuze. (protoze to nezkusil, to neznamena ze to nezkusi nikdy) Pokud mluvim moc obecne, napisu treba to ze vidim do psani casopisu, vim co je to ministerstvo vnitra a jak se zaklada sdruzeni, vim co je to prijmovy pokladni doklad, vim jake to je byt v radiu nebo umim sehnat firmu pro potisk tricek. Myslim si, ze jsou to docela prakticke zkusenosti pro jiny zivot, ale mam je diky sdruzeni, pro ktere jsem je potrebovala jako prvni. Negativni jsou treba nevdecni lide, i to je zkusenost...

Kazdy to ale vidi jinak. Z meho pohledu muzu jmenovat treba Sheilu, ktera se diky sdruzeni uci zodpovednosti, gramatice a peclivosti pri psani kroniky, to by bez sdruzeni nedelala. Muzu jmenovat Seqoy nebo Rin, ktere se naucili co obnasi priprava jedne akce, jake je to hlidat deti, jake to je nebavit se, ale bavit druhe (treba za penize). To by samy asi jen tak nedelaly. Muzu jmenovat Pavla, ktery zacal svoji zivnost nakupu a prodeje kvuli prodeji padu i kdyz nic jineho neprodava nebo treba Xsoft. Ten uz musi mit z veci kolem sdruzeni sediny. Kolik podpisu je potreba na zalozeni spolecnosti ? Jak se zaklada ucet spolecnosti ? Jak vymyslet soutez pro 30 lidi ? Kde udelat plastove karty nebo jak skladovat osobni udaje clenu podle zakona ? A to je zlomek vyctu.

Nema cenu rikat ze diky sdruzeni sem lepsi v Photoshopu, vim co je to Sinstar nebo mam pristup k songum. To je neco, co by prislo casem i odjinud. Chapes rozdil? Pak i ty premyslej co diky sdruzeni vis nebo umis. Pokud neprijdes na nic, coz je klidne mozne, pak muzes rict ze ti nic nedalo.

Myslim, ze by se dalo ke kazdemu neco napsat, nicmene muzu se mylit. Treba tomu ten dotycny nepriklada vubec vahu.
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele molikOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
Seqoy DDR portal
Uživatel
Uživatel

Založen: 23.08.2005
Příspěvky: 597
Bydliště: Praha - Modřany
Citovat
Molik ma pravdu, ja jsem se toho diky sdruzeni dost naucila. Treba ne se jenom divat, ale konecne neco delat. Zacala jsem hlidat a pomahat s akcemi. A vite proc to rikam ve vztahu ke sdruzeni a ne k ddrku vseobecne ? Protoze kdyz vstoupite d sdruzeni, date najevo, ze o to opravdu mate zajem. A to uz leccos napovida. Reknete sami, kdo by me nechal delat neco zodpovedneho ? Vzdyt jsem v podstate jenom mala 15tileta (pred rokem vlastne 14tileta) holcina. Ale za ten rok jsem se toho naucila vazne hodne. Treba ze se rada zucastnim akce jako "divak", koukat, kdo si co pripravil, ale zjistila jsem ze me bavi delat neco pro lidi. Proste se podilet na organizaci, je to uzasny pocit, kdyz si neco pripravite a lidi to oceni, byva to i naopak, ale to k tomu proste patri. Sama bych urcite nezjistila jake to je odolavat naporu hromady deti, nebo "snazit se spravit pad", kdyz mam moznost, tak prispet i nezistne. Je mi trochu lito, ze si ostatni mysli, ze lidi se hlasi na hlidani kvuli penezum, ale treba ja za sebe (a nejenom za sebe) to nedelam kvuli tomu, proste chci pomoct, vetsinou se lide prihlasi predtim nez by se reklo, ze za to vubec neco bude, ale to ted odbiham. Nebo ze musim byt zodpovedna, coz znamena, ze kdyz neco slibim, musim to opravdu splnit. Anebo jake to je pect 5 hodin dorty pro 40 lidi:) a je toho proste mnohem mnohem vic.
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele SeqoyOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailICQ
^RimmeR^
Bot fora
Bot fora
Uživatelé tohoto fóra doporučují produkty
rare-items.cz

stribro DDR portal
Support team
Support team

Založen: 09.04.2006
Příspěvky: 490
Bydliště: Praha 9, Dictrict of FALAAAA!!!!
Citovat
<quick reply>
Dobra... abych nekrivdil...
Jak to tak tady ctu, zjistuji, ze jsem nejak pozapomnel na sve vlastni duvody, proc ke sdruzeni a predevsim lidem v nem mam vztah, jaky mam. A usoudil jsem, ze v ramci objektivity cast techto duvodu napisu (pokud to stihnu).
Co mi setkani s lidmi ze sdruzeni dalo? Myslim, ze od te doby, co jsem se dostal do teto komunity, jsem se neskutecne zmenil jako clovek. Mozna ne zmenil, mozna jsem se jenom naucil shodit ze sebe masku toho, co tak obycejne patnactileti kluci povazuji za "drsnaka", zbytek spolecnosti pak za "ubozaka". Jeden z nejvetsich vyvrhelu tridy, ktery ale neni schopen si koupit v trafice zvykacky? Co? To nedava smysl, ze?
Kazdopadne je pravda, ze jsem na sobe zapracoval diky lidem, ktere jsem zde poznal. Celkove to byla tato spolecnost, ktera tyto lidi svedla dohromady, aby pak mohli na me mit vliv, jaky meli. Nekteri mozna jenom malinky, jini obrovsky. Kazdopadne jsem vstupem mezi tuto spolecnost poznal i jine hodnoty, nez seste pivo na posezeni a nadavani vsem kolem co nejsprosteji clovek dokaze (divim, se, ze se se mnou jeste predevsim dovci cast tridy jeste vubec bavi).
Tady jsem ziskal mnoho skvely kamaradu, a i pratel, pro ktere bych pravdepodobne byl schopen i tu ruku do ohne strcit (ale mit panthenol po ruce by se pak hodilo).
No nebudu se tady rozvlacne rozepisovat (uz jsem mel pred peti minutami vyrazit do skoly)... jedine, co chci timto rici je to, ze sdruzeni pro me melo obrovske vyhody, a to i bez toho, abych mel v ruce karticku s fotkou, tihle lide by se totiz bez sdruzeni dohromady asi nedali.
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele stribroOdeslat soukromou zprávuICQ
Dozvidam se smutne veci o nasem sdruzeni...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny  
Strana 1 z 2  

  
  
 Zaslat odpověď  

Powered by phpBB © phpBB Group
Design by phpBBStyles.com | Styles Database.
Content © Czech DDR forum v3.9 (Xsoft | unlockedArcade)