|
| TX1000 - první dojmy | |
jtk
Uživatel
|
Zaslal: po, 6.září 2004, 21:56 |
|
|
|
Takže už pár dní jsem šťastným vlastníkem hardpadu TX-1000. Koupil jsem ho na play-asia.com, jelikož od nich stojí shipping třetinu oproti Lik-Sangu a navíc ještě k padu přidají konvertor pro XBOX a redukci PSX->USB. Posílají to přes UPS a za tři dni máte balík doma.
Zdá se, že výrobcem tohoto padu je čínská firma TigerGame.
Po prvotních problémech s PSX redukcí mne napadlo si přečíst návod, kde jsem se dozvěděl, že je nutno tuto redukci do dancepad módu přepnout pomocí zvláštní kombinace tlačítek :oops: Pak už to celkem fungovalo, akorát rohová tlačítka měla z nějakého důvodu zapnuté automatické opakování při stisku, které nejde nijak vypnout. Takže nakonec jsem u XBOX konvertoru (který je USB kompatibilní) vyměnil konektor za obyčejný PCčkový, stáhnul jsem od výrobce ovladač pro nějakou jejich XBOX->USB redukci a v této kombinaci všechno jede na 100%.
Oproti popisu na webu je pad navíc vybaven LED diodami pod šipkami, které při každém stisku pěkně červeně svítí, i když všechny najednou. Takže hned inspirace pro první modifikaci: výměna LEDek za různé barvičky, které navíc budou svítit jen při stisku odpovídajícího tlačítka.
No a jak se na tom skáče? Dost dobře Nikam to neujíždí pod nohama, citlivost je docela dobrá. Skáču bez obuvi, není to tak hrozné a navíc se tak dá pěkně poznat, když člověk začíná skákat mimo. Čistě záměnou padů jsem dosáhl zlepšení o jednu až dvě tlapky :wink: Bez těch bot to opravdu prakticky není slyšet, ale s teniskama už se na tom padu dá udělat slušný rachot. Pokud mohu porovnat s opravdovou arcade machinou, tak na tomto padu jdou šipky "hlouběji" a lépe se na nich tudíž orientuje.
|
|
| | |
| | |
jtk
Uživatel
|
Zaslal: út, 7.září 2004, 15:30 |
|
|
|
Platba: z kolegovy kreditky :wink: , kterému jsem po odečtení platby částku poslal převodem.
Celkem: při současném kurzu 3711,- Kč za zboží + UPS dopravu až domů.
Tlačítka: velice snadno vyndávací po odšroubování dvou odpovídajících středových šroubů s velkou kulatou podložkou. Je to kus plexiskla s potiskem a nalepeným kusem plechu a SMD LEDkama.
Select+Start: na zvláštním kontroléru. Ty tlačítka mimochodem za moc nestojí, někdy neregistrují stisk (jak PSX, tak Xbox verze) a až se naštvu, tak je vyměním za něco jiného - nějaké velkoplošné kousky. Dá se do nich trefit nohou, pokud je máš blízko u padu, ale softpad je v tomto směru pohodlnější.
Délka kabelu: nejsem teď doma, tak aspoň přibližně - z padu vede káblík cca 50 cm zakončený třířadým Canon konektorem (jako od monitoru), který se zapojuje do kontroléru (PSX/Xbox). Kontrolér má kabel asi 80 cm dlouhý. Adaptér PSX->USB, který ale nepoužívám, přidá dalších 20 cm. Mi ta celková délka stačí tak tak, ale dokoupení USB prodlužovačky (nebo hubu) samozřejmě není problém.
Zlepšení skóre: lol, záludná otázka Po výměně padu jsem byl hned schopný dát 6-ti a 7-mi tlapky, které mi předtím nešly, protože mi softpad ujížděl po koberci. Na Heavy věci zatím bohužel nemám, takže nemůžu srovnávat. Nevylučuju, že to ujíždění mohlo být částečně způsobeno mojí ne zcela dokonalou prací s těžištěm. Nicméně pad jsem si primárně nekupoval kvůli zlepšení skóre, jako spíš pro lepší požitek ze hry, což mi zcela jistě splňuje.
Boty: zatím bez bot, takže nevím. Na druhou stranu se na těch šipkách chytá neuvěřitelná spousta prachu, jelikož při skákání se tam nasbírá statická elektřina. Pad má zespodu nalepenou měkkou vrstvu z pěnové gumy, takže je dobře izolovaný a tvoří ideální kondenzátor
V každém případě se nevzdávám myšlenky na výrobu vlastního hardpadu, jelikož jsem tady z tohohle odkoukal pár triků.
|
|
| | |
Fanta
Anonymní
|
Zaslal: út, 21.září 2004, 1:19 |
|
|
|
Ahoj jtk.
Ty tlačítka Start ,Select u TX-1000 je jediná věc co není moc povedená. Ty mě asi štvou podobně jako tebe. Protože netancuju solo ale jen versus nebo double tak jsem si v SM LHŠ přemapoval na Select a PHŠ na Start. A už jsem mooooc spokojenej. Pokud ti nejde o Solo tak je to good řešení jak se těch čudlíků zbavit
|
|
| | |
jtk
Uživatel
|
Zaslal: út, 21.září 2004, 21:58 |
|
|
|
Ahoj Fanto, díky za příspěvek do diskuze!
Už jsem nad tím taky přemýšlel. Původně jsem tuto myšlenku zavrhnul s tím, že by to dělalo paseku, když bych se na Select trefil při hraní - mám nastavenou okamžitou funkci Selectu bez prodlevy. Nicméně zatím to vypadá, že to nebude až taková hrůza, takže to zkušebně přemapuju a uvidíme...
Solo mne opravdu netrápí, docela si s těma čtyřma šipkama vystačím :wink:
btw: máš to zapojeno přes PSX, nebo Xbox konvertor? Připadalo mi, že přes PSX krabičku + PSX->USB konvertor to má "dlouhé vedení", ale ta Xboxová krabice je v pohodě.
|
|
| | |
jtk
Uživatel
|
Zaslal: čt, 23.září 2004, 20:49 |
|
|
|
Takže u příležitosti upgrade SM na a24 jsem si konečně přemapoval ty
tlačítka a už jsem mooooc spokojenej taky
Ještě zkusím vymyslet, co teď s těma tlačítkama na krabičce. Ideální
by bylo na ně nějak namapovat screenshot nebo tak něco.
|
|
^RimmeR^
Bot fora
|
|
|
| | |
jtk
Uživatel
|
Zaslal: čt, 6.leden 2005, 21:24 |
|
|
|
Ja mam ten hardpad polozeny na koberci a ani pri tech nejdivocejsich kreacich se nehne z mista. Preci jen neco vazi a zespod je jeste tenka vrstva gumy - pro moje podminky naprosto dostacujici.
Skakani naboso opravdu neni uplne idealni, ale ponozky to resi :wink:
I kdyz zrovna dneska jsem mel ponozky z nejakeho hladsiho materialu a malem jsem si nabil hubu
Ty hrany mi naopak vyhovuji, je to takovy taktilni feedback - rychle poznas, ze jsi mimo...
Co jsem tak cetl hodnoceni TX2000 na play-asii a lik-sangu, tak to zabradlicko je spis na okrasu a pouzitelne moc neni.
Jinak uz mam zmaknuty postup vyroby nahradnich sipek (praskly mi uz dve). Az budete nekdo potrebovat, dejte vedet.
|
|
| | |
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Strana 1 z 4
|
|
|
| |