|
| DDR-pad jako ovladač pro 3D-akční hry | |
devyx
Uživatel
|
Zaslal: so, 18.červen 2005, 19:23 |
|
|
|
Dnes jsem si odzkoušel, že pomocí hardpadu se dá ovládat i něco jiného, než stepmania. Ovládal jsem pomocí hardpadu (trinova konstrukce) připojeného přes gameport a pro zbytek ovládání jsem použil obyčejný gamepad (ten co byl použit při stavbě padů). Vzhledem k tomu, že hra (Doom 3) neumí ovládání pomocí joysticku, byl jsem nucen hledat řešení. Tím řešením je program JoyToKey ( http://www.vector.co.jp/download/file/win95/util/ff369039.html), který přemapuje joystick na tlačítka klávesnice.
Moje dojmy z hraní jsou trochu rozporuplné (hrál jsem pouze chvíli), protože ovládání tímto stylem je trochu neobvyké, ale na druhou stranu to byl velice zajímavý zážitek.
|
|
| | |
azarro
Uživatel
|
Zaslal: so, 18.červen 2005, 21:30 |
|
|
|
xsoft napsal: | Hral jsem .. a dokonce jsem i vyhral (coz je dosr divny).
Ne na TXku, to ma malo tlacitek, ale na ProLogic3 (ten jich ma 16 +/-), no .. pouzival jsem jich 12 (vcetne skakani, prepinani zbrani, chozeni, ..) |
Ty jsi teda hral na gamepadu, ne na dancepadu, ne? ^__^ Devyx (pokud jsem spravne pochopil) psal, ze hral na hardpadu
|
|
devyx
Uživatel
|
Zaslal: so, 18.červen 2005, 22:03 |
|
|
|
azarro napsal: | xsoft napsal: | Hral jsem .. a dokonce jsem i vyhral (coz je dosr divny).
Ne na TXku, to ma malo tlacitek, ale na ProLogic3 (ten jich ma 16 +/-), no .. pouzival jsem jich 12 (vcetne skakani, prepinani zbrani, chozeni, ..) |
Ty jsi teda hral na gamepadu, ne na dancepadu, ne? ^__^ Devyx (pokud jsem spravne pochopil) psal, ze hral na hardpadu |
no pouzival jsem oboji - dancepad jsem pouzival na pohyb a gamepad na mireni, strelbu, ...
|
|
^RimmeR^
Bot fora
|
|
|
| | |
| | |
1001101
Uživatel
|
Zaslal: pá, 12.srpen 2005, 14:47 |
|
|
|
Tak jsem zkousel Dooma ^_^ Nemuzu se ubranit dojmu, ze autori Dooma mysleli na to, ze to nekdo bude hrat na padu! Dostal jsem se totiz na nejnizsi obtiznost az do PATE urovne!!... Ovladani je docela silene, ale da se to... Mel jsem na pad namapovane chozeni dopredu/dozadu a otaceni doleva/doprava... Na ostatni jsem pouzival bezdratovou 5-tlacitkovou a 1-koleckovou mysku ^_^ Mel jsem na ni namapovanou mapu, pouzivani, strileni, strafovani a zmenu zbrani (a skakani, ale to jsem si zapomnel zapnout ^_^)... U Doomu je vyhoda, ze vertikalni zamerovani je automaticke, tak to staci jenom horizontalne... Pokud byste to taky chteli zkusit, tak jsem to spoustel pres Doomsday - jDoom... Musite si ale sehnat WAD soubor z puvodni hry (bude nekde na netu) a ve hre si pak v Control Panelu v Input zapnout joystick a vypnout X a Y osu mysky (pokud to budete mit taky na mysce) ^_^
|
|
| | |
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Strana 1 z 2
|
|
|
| |