Co nám červené spektrum napovídá o kvasarech?
Odpověď: Co je to hergot kvasar? Kvasary jsou silné zdroje světelného a rádiového záření (vyzařují mnohonásobně víc energie, než celé galaxie). Quasar = QUASi-stellAR object. Uvažuje se, že jsou to možná jádra vzdálených galaxií a záření kolem nich vzniká díky působením obřích černých děr. Jejich přesný původ je ale jen dohad. Jsou to snad nejvzdálenější objekty v pozorovatelném vesmíru, byly zjištěny i ve vzdálenostech větších než gigaparsek... To bychom měli. Ale co je to hergot červené spektrum?
V odpověď na otázku: Co nám červené spektrum napovídá o kvasarech? je řada termínů, jež je třeba definovat. Co je to spektrum, proč má červenou barvu, proč je červené a proč je tak často spojované s kvasary?
TAk už jsem zase půlnoc user. elý den jsem přemýšlel nad jednou věcí a nic jsem nevymyslel schválně:
Myslím si dvě celá čísla od 2 do 99. Adamovi řeknu jejich součin a Bohoušovi jejich součet.
Adam: "Já nevím, jaká čísla sis myslel".
Bohouš: "Já věděl, že to nebudeš vědět."
Adam: "Tak teď už vím, co to je za čísla."
Bohouš: "Tak já už taky."
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.