|
| Japonstina skolni rok 2007/2008 | |
molik
Uživatel
|
Zaslal: po, 10.září 2007, 15:58 |
|
|
|
Tak jsem prave volala do CJS a dozvedela jsem se, ze Harumi tenhle rok vubec neuci.
Nevim jakou jste kdo dostal zpravu, ale meli byste normalne pokracovat do 5teho semestru (3ti rok) s ceskym ucitelem.
Ja si dam mezikrok, kurz pokrocilych zacatecniku, tedy neco jako 4ty semestr, protoze jsem casto chybela a nestiham.
Mam ho ve ctvrtek od 7mi s jakymsi Tiralou a zacinam 27. 9.
[edit]
Rozvrh na minuly semestr je tady http://www.japan.cz/soubory/Rozvrh_2007L.xls
Snad bude co nejdrive novy
Popisek, kdyby vas zajimal tenhle novy kurz
japonština pro věčně začínající pokročilé; Tento kurs je určen zájemcům, kteří si chtějí zopakovat a prohloubit znalosti základní a středně pokročilé gramatiky. V rychlém tempu budou probrány a procvičeny všechny větné konstrukce podle učebnice Minna no nihongo I a II s přihlédnutím k dalším materiálům. Hlavní těžiště bude spočívat na gramatice, ale během jednotlivých hodin by si účastníci kursu měli rozšířit znalosti slovní zásoby i konverzačních strategií. Kurs se koná ve čtvrtek od 19:00 hodin.
|
Naposledy upravil molik dne út, 18.září 2007, 15:29, celkově upraveno 3 krát. |
|
|
|
|
| | |
^RimmeR^
Bot fora
|
|
|
| | |
stribro
Support team
|
Zaslal: st, 10.říjen 2007, 11:23 |
|
|
|
"Ruzova kniha" aka. "Uzasny motak hlavy pane Krouskeho" se podle me da pouzit maximalne jako pruvodce gramatikou, resp. jak takova berlicka, aby clovek nebyl v te zaplave gramatickych jevu uplne sam. Pokud nemate ucitele nebo nekoho jineho, kdo by vas trochu vedl, budete zde totalne ztraceni. Uz jenom kvuli fatalnimu nedostatku cviceni, kde byste mohli vase nove nabyte znalosti prubnout. Navic by docela potesilo, kdybych si po osmi mesicich od zacatku studia a skorodokonceni ucebnice v restauraci nemusel objednavat sushi pomoci prstu a univerzalniho slovicka "kore". a to muzu byt rad, ze jsem se nenachazel v Japonsku a neonemocnel, nepotreboval nakoupit, jit do kina, jet MHD, pozvat devce na veceri nebo si popovidat s kamaradem. Presto jsem ale stastny, nebot jsem vedel, ze "japonstina je aglutinacni jazyk, ve kterem hlavni roli hraji partikule a koncovky" jeste nez jsem umel rici "Kiku ga saku. Hai. Hai."
Situaci sice trochu vylepsuje pracovni sesit, ktery se ale k ucebnici normalne neprodava, vetsine lidi je naprosto neznamy, a s konvencni predstavou pracovniho sesitu ma spolecneho tolik jako hodinky s holinkami.
"Ruzova kniha" mi dala studijni plan a predstavila rozsirene partikule, ale jinak je lepsi poohlednout se po necem jinem. Nova ucebnice je proti Krouskemu primo zazracny ukaz, at uz ma kolik nedostatku chce.
Mraky katakany misto japonskych slovicek... to zni dosti jako rec mladsi japonske generace - ta mluvi vicemene jenom katakanou (i kdyz neni treba chodit pro priklad daleko. Staci cestina: "Tak tady restartuju ten comp a pak se mi naloadujou windowzy...") Jestli tam jsou ale chyby, tak to uz je horsi...
Z nove ucebnice jsem predevsim zbezne videl PDF z prvnich par lekci a prisla mi hodne dobra... i kdyz pokud clovek ma porovnavat s Krouskym.
|
|
| | |
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny
Strana 1 z 1
|
|
|
| |