DDR Portal Registrace Hledat FAQ Pravidla Seznam uživatelů Uživatelské skupiny Přihlášení  
Zaslat odpověď DJ Max Portable (PSP)
DJ Max Portable (PSP)
Robot2037 DDR portal
Uživatel
Uživatel

Založen: 31.07.2006
Příspěvky: 555
Bydliště: Praha
Citovat



DJ Max Portable

Oficialni stranky DMP2
seznam skladeb a obtiznosti
seznam unlocku

Teto hry vysly uz 2 dily, druhy vysel 30. brezna 2007.

Na obrazovce je umisten gear (nenapada me lepsi cesky ekvivalent nez "herni ramecek"), v nem padaji noty (obvykle obdelniky, ale zalezi na noteskinu) shora dolu. Ve spodni casti je umisten target. Cilem hrace je potvrzovat noty kdyz dojedou do targetu (no to je stejne pro vsechny hudebni hry). Princip je tedy stejny jako beatmania. Vzdy kdyz zmacknete klavesu, zahraje to urcity zvuk, ktery se prave hodi do skladby. Pokud zmacknete pozde nebo brzy, hraje falesne, pokud zmacknete omylem uplne jine tlacitko, zahraje uplne jiny zvuk ktery se do te hudby samozrejme nehodi. V prave casti gearu je pak umisten lifebar, ktery funguje jako klasicky lifebar v jinych hrach.

Full combo se zde nazyva Max Combo a nemusi byt nutne rovno poctu not v songu. Existuje zde totiz specialni mod zvany Fever. Ve 2/3 gearu je umisten Fever Bar, ktery postupne pribyva s tim jak presne hrajete, pokud se zaplni, muzete spustit Fever klavesou X, coz zpusobi nasobeni comba 2x a trva to urcitou dobu. Pokud stihnete zaplnit bar a spustit fever nez skonci predchozi, ziskavate nasobeni 3x a tak dale az do hodnoty 6x. S kazdou hodnotou feveru navic ale narusta i speedmod.

Speedmody se daji nastavit z menu pri vyberu songu, plus se navic daji menit i primo pri hrani (klavesou L a R) pokud se ale zrovna nenachazite ve Fever modu, v tom pripade lze menit az opet po skonceni feveru. Daji se nastavit i dalsi modifiery jako treba dizzy, reverse, fade in, fade off, beat atd. (presne nazvy nevim, pojmenoval sem to podle nazvu z ITG). Ty jsou volitelne, ale v challenge s nimi budete muset povinne hrat.
Hra obsahuje herni styly na 4 klavesy, 5 klaves, 6 klaves a 8 klaves. Navic kazdy song ma jeste az 3 druhy obtiznosti v danem stylu (Easy, Hard a Max).
Za odehrane skladby hrac ziskava EXP a postupuje na vyssi levely, s tim se odemykaji nove obtiznosti, skladby a noteskiny, geary a OST atd. mimo EXP hrac ziskava i GOLD, za to si pak musi nove odemknute veci koupit.

Typy not zde jsou klasicky tap, hold a jeste scratchovani, kdy musite tocit analogovym joystickem na PSP (neco jako gramofon na ovladaci na beatmanii).

Herni mody jsou bud 4 stage na zvoleny styl, uspesne odehrany song se pote odemkne do freestylu. Ve freestylu muzete hrat jakykoliv odemceny song na zvoleny styl. Poslednim modem je Challenge, kdy musite plnit ukoly pro splneni challenge, napr. ziskat urcite combo, nebo neudelat vic breaku nez je predepsano, ci odehrat skladby na urcitou presnost. Nektere Challenge obsahuji natvrdo nastavene modifiery ktere se nemeni, nekde se meni v prubehu songu (neco jako marathony v ITG).

Po dohrani songu se vyhodnocuje presnost hrani v procentech. Hrac dostane prislusny disk, coz slouzi neco jako pismena A, B, C, D a podobne v DDR/ITG, akorat je jich vice druhu, rozdelene podle obtiznosti skladby plus jsou tam specialni disky. Dale take skore za song, ktere je ovlivneno combem a feverem, pokud byl pri hrani pouzit. Rekordy ke skladbam si pak hrac muze prohlizet v Collection menu, bohuzel se neukladaji procenta, ale pouze disky a skore, takze se neda presne zjistit zda jste se o kousek zlepsili a nebo ne.

Timing ve hre je velmi, az prehnane, prisny. Presnost odehrane noty se hodnoti pomoci procent po deseti: 100% (nejlepsi), 90%, 80%, 70%...10%, 1% mate pokud je to na posledni chvili, pokud nestihnete, mate break. Diky teto rozsahle skale je velmi tezke ziskat celkovou vysokou presnost na song. V options menu se da nastavit obtiznost hrani (easy, normal a hard), ktera ovlivnuje timing, na easy se trefite do 100% lepe nez na hard. Co mi bohuzel dost vadi je to ze hra nerozdeluje rekordy podle toho zda jste to odehrali na easy, normal anebo hard. Sam se pak totiz divim jak sem mohl mit tolik procent u songu, kdyz mi to vubec nejde, je to prave tim ze ze zacatku jsem hraval na easy a mam tam ulozene tyto rekordy.

Mimo samotne herni casti je zde i MV Edition (Music Video edition), kde si muzete poustet skladby spolu s vizualizaci ktera se normalne zobrazuje na pozadi songu pri hrani. A dale pak OST (Original SoundTrack), coz je takovy jakoby hudebni prehravac. Muzete si zde vytvorit playlisty skladeb a poslouchat si je, jedna se o songy ze hry, plus zde jsou ruzne bonusy v podobne extended verzi, ci mixu a nebo i dalsich skladeb ktere v samotne hre nehraji.

DJ Max Portable 2 je pravem povazovan za nejlepsi hudebni hru na PSP a ja rozhodne doporucuji vyzkouset, myslim ze vam to vydrzi pekne dlouho, az vas prestane bavit hrat na 4 tlacitka, muzete hrat na 5, 6 atd. Jediny problem je rychlost prstu, vsechno se totiz hraje jen 2 prstama (palec na kazde ruce) a chce to hodne cviku reagovat na rychle streamy, ani ja na tom nejsem nejlepe.

tady mate nejake odkazy na youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=37aHRnyONeY
http://www.youtube.com/watch?v=QMzseCco10k
http://www.youtube.com/watch?v=7aYXFB2w3Ds&mode=related&search=


Naposledy upravil Robot2037 dne čt, 10.leden 2008, 11:05, celkově upraveno 5 krát.
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele Robot2037Odeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
Robot2037 DDR portal
Uživatel
Uživatel

Založen: 31.07.2006
Příspěvky: 555
Bydliště: Praha
Citovat
vsechny songy z DJ Max Portable 2 (i znelky z menu), pokud by nekdo mel zajem. Nektery songy jsou vazne pekny.

http://www.d9tx.com/index.php?topic=2560.0
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele Robot2037Odeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
Robot2037 DDR portal
Uživatel
Uživatel

Založen: 31.07.2006
Příspěvky: 555
Bydliště: Praha
Citovat
tak se mi dneska po nekolika predchozich pokusech konecne podarilo rozbehat Link Disc v DJ Max Portable 2, coz vam umoznuje hrat songy z DMP1 v DMP2, cili s pouzitim feveru a DMP2 timingem.
v Link Discu mate na vyber pouze jeden herni mod, coz je vlastne freestyle a muzete hrat na 4B, 6B a 8B. bohuzel zde nelze nastavit zadne vybaveni, mate jen defaultni character, gear a note, coz je trosku hloupe, protoze jsem si uz zvykl na urcity gear a note. na druhou stranu je dobre ze zde ziskavate EXP a GOLD, ktere se vam pripocitavaji do DMP2 profilu. pocet odehranych songu pres Link Disc se nepocita do celkoveho poctu odehranych songu v DMP2. v neposledni rade jsou zde take specialni unlocky, ktere lze odemknout pouze pres Link Disc - Charactery do DMP2 a OST songu z DMP1.

pokud by nekdo chtel navod, tak muzu poskytnout, ale nevim jestli to nekdo tady hraje tak moc.
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele Robot2037Odeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
^RimmeR^
Bot fora
Bot fora
Hledáte kvalitní pad
pro opravdové hráče?
Je tu rare-items.cz

xsoft DDR portal
Admin
Admin

Založen: 25.07.2004
Příspěvky: 4714
Bydliště: Praha, Hostomice
Citovat
Tak budou dalsi tituly..

citace:
On the rare chance that there happens to be any other DJ MAX fans about, Pentavision has revealed that the next title in their handheld rhythm action series is to be a double release.

Excluding DJ MAX Fever, an abridged release of the first two titles for American shores, the two releases are DJMP Clazziquai Edition and Black Square. Apparantly, Pentavision is trying to satisfy both the casual and hardcore market, which is unusual in a series that tends quite heavily to the hardcore end of the spectrum.
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele xsoftOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
Robot2037 DDR portal
Uživatel
Uživatel

Založen: 31.07.2006
Příspěvky: 555
Bydliště: Praha
Citovat
Moje nejoblibenejsi hudebni hra s nejlepsi hudbou na svete, uz se to rozjizdi! Smile

Clazziquai Edition



TRAILER 1
TRAILER 2

http://www.play-asia.com/paOS-13-71-bj-49-en-70-335q.html

kód:
Clazziquai Edition; expected release date 10/31/2008.

DJ Max Portable Calzziquai coming this October with English, Japanese and Korean language options.

    * New "Club Tour" Mode - Travel around clubs completing missions.
    * New "Tutorial Mode" for new DJMP players.
    * New 2B mode and 4BFX mode (i.e. 4B & LR buttons).
    * Don't have to spin analogue stick for analogue notes anymore. Just hold in one direction.
    * Real-time 3D MVs.
    * Fever gear. Equip to use Fever for higher combos and other effects such as Auto-Fever.
    * Equalizer for music lovers.
    * Play songs from previous DJMP games.
    * Network Battle, Album Mode and Internet Rankings back.
    * "Data Install" to install part of game on memory stick to shorten loading times.



Black Square




kód:
No matter if you already got hooked to DJ MAX Portable 1&2, have a great appetite for music or are simply looking for some fresh supply for your PSP console, we surely got something for you!

Pentavision's latest addition to the popular DJ'ing franchise - DJ MAX Portable Emotional Sense - is in the pipeline to launch in just a few weeks time, accompanied by the DJ MAX Technika soundtrack collection.

New games have to come with new music and rest assured, there's plenty to feed your desire in Emotional Sense, which will ship in two different flavors.

The Clazziquai Edition welcomes the hit techno-classic band Clazziquai into the DJ MAX family, along with further K-Pop artists, such as 015B, Lucky7 and others. New gamers can have an easier time picking up the basics following the lyrics and also taking advantage of rookie friendly tutorial modes and optional analog stick play.

While the Clazziquai version provides ample training opportunities for novices, Black Square is the communal playground for veterans. Instead of relying on the CPU, turn on your Wi-Fi connection on the Sony PSP and DJ with friends within your reach.

The Black Square version encapsulates the essence of DJ MAX through different modes and features well known DJ MAX artists such as Croove, Ruby Tuesday, ND Lee, Makou and Planetboom.

Besides new tracks, the game combines songs from the first and second games resulting in a music database with more than 100 pieces. By taking challenges, you can unlock hidden stages and music videos, listen to music, train your reflexes and simply have a great time.
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele Robot2037Odeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
Robot2037 DDR portal
Uživatel
Uživatel

Založen: 31.07.2006
Příspěvky: 555
Bydliště: Praha
Citovat
Koukam ze tato hra tady moc nefrci, ale stejne se s vami podelim o sve prvni zazitky s DMP Black Squre, ktery nedavno vysel.

Moje prvni dojmy jsou ponekud rozporuplne, prestoze jsem se dlouho tesil na nejake pokracovani me oblibene hudebni hry. DMPBS prinasi nove featury, ktere mi moc nesedi.
Novy graficky design je samozrejmosti, po teto strance hra vypada urcite hezky, jen se mi o neco vice libil vyber pisnicek v DMP2. Mimo klasicke moznosti umisteni gearu na displeji nabizi i moznost umisteni combo napisu a fever baru, bud uvnitr gearu jako drive a nebo vne, coz se docela hodi. Combo napis dost rusi. Bohuzel stale mi chybi moznost ztlumeni intezity background videa, me osobne z toho vsechno blikani a zmen barev dost boli oci. Doufam ze me neodvezou s epileptickym zachvatem Smile

Zakladni system hry zustava stejny, ale pribyly nove prvky a analogovy joystick se ted vyuziva mnohem vice nez drive. Na zacatku kazde pisnicky jeste nez zacne hrat hudba, coz jsem moc nepochopil, vyjede mala nota, kterou miste odehrat analogem, hlas zahlasi "try you ability, do it!" a i pro tuto notu se vam pocita presnost. Mimo klasickeho toceni analogem jsou zde i pripady kdy misite drzet joystick pouze v urcitem smeru. Bohuzel mi dost nevyhovuje system, ktery oznamuje ze se blizi nota pro analog, podle me je dost nedostacujici. Zobrazuje se do dole na gearu a dost casto to prehlednu.
Take pribyly specialni zelene noty a ty jsou velmi dulezite. Umoznuji totiz hrani hudby v pozadi v jistem useku. Hudbou v pozadi myslim tu pisnicku ktera zrovna jede. Pokud takovou zelenou notu nedate, hudba prestane uplne hrat a vy slysite jen zvuky ktere se pousteji po odehrani klasickych not, do te doby nez jede dalsi zelena nota, kterou v lepsim pripade date a hudba zase zacne hrat a nebo v horsim pripade bez hudby failnete song. Tato featura mi teda prijde dost ujeta.

Hra nabizi dva hlavni herni mody - Club Tour a Arcade. Club Tour predstavuje jakysi story mod, kdy cestujete po klubech, hrajete hudbu, souperite s jiny DJs a stoupate vzhuru po nejakem zebricku slavy. Mam dokonce pocit ze pouze v tomto modu se daji vydelavat penize (Gold). Otazkou je zda je potreba nove geary a noteskiny nakupovat, jako v predchozim dile, a nebo se unlocknou a hned je mate. Me se zatim podarilo odemknout pouze nejaky avatar.
Arcade mod pak nabizi klasicke hrani na ktere jsme zvykli - vyber stylu hry a odehrani 3 kol, plus zrejme ctvrta bonusova stage. Styly hry jsou 4B, 5B, 6B, 4B FX, 6B FX a Freestyle. FX znamena ze se budou pouzivat navic jeste tlacitla L a R, tim padem 6B FX predstavuje dohromady 8 tlacitek (+ jeste analog) a je to vlastne to same co 8B mod z DMP2. Extreme Challenge mod tady nejak chybi, ale je mozne ze je castecne nahrazen Club Tour modem, protoze tam musite obcas svest souboj s jinym DJem a splnit urcite podminky pro vyhru (napr. presnost min. 90%, combo 1000 atd.).

Nastavitelne modifiery (Efector), ktere vam zneprijemnuji hru byly vymeneny za vylepseni hernich vlastnosti, zde si muzete nastavit zda se bude pouzivat Fever x5, Fever x7, nebo zadny. Nebo treba po unlocknuti jsem dostal moznost nastaveni LifeBar 105% a podobne. Co se mi libi je to, ze se autori konecne poucili a u kazdeho songu je ulozen vas nejlepsi rekord v podobe procent (a take i skore), tak se snadno pozna o kolik jste se zlepsili a nebo zhorsili. Predchozi system disku nebyl moc presny.

Rad bych take zminil, ze autori opravdu nelhali, kdyz slibovali ze DMPBS bude pro zkusenejsi hrace. Obtiznost je pomerne vysoko i u prvnich songu a zrada je v tom ze se cisla obtiznosti tvari jako lehke. Treba takova obtiznost 4 by v DMP2 odpovidala tak 7-8. Cili tuto hru bych moc nedoporucoval nekomu kdo DMP nikdy nehral (muzete treba vyzkouset DMP Clazziquai Edition, ta je pro zacatecniky a nebo DMP2).

Co se tyce hudebni stranky, tak jsem docela zklaman. Vyskytuje se tam docela dost Hip Hopu a nejakeho RnB, coz ja zrovna moc nemusim a naopak postradam pekny trance jako byl v DMP2. Ale zase tolik jsem to nehral a je mozne ze se neco pekneho jeste odemkne. Uvodni intro DMPBS take obsahuje nejake RnB, coz asi mluvi za vse, a neprijde mi tak pusobive jako v DMP1 a DMP2.
V Link Disc modu lze nalinkovat DMP1, DMP2 nebo DPM Clazziquai Edition, coz nabizi uz docela dost moznosti. Gallery a Collection (+OST) nesmi samozrejme chybet.

Celkove shrnuto, DJ Max Portable 2 pro me prozatim stale zustava hrou #1 z teto serie.


DMPBS Opening Intro Movie
Song Colors of Sorrow
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele Robot2037Odeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
DJ Max Portable (PSP)
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny  
Strana 1 z 1  

  
  
 Zaslat odpověď  

Powered by phpBB © phpBB Group
Design by phpBBStyles.com | Styles Database.
Content © Czech DDR forum v3.9 (Xsoft | unlockedArcade)