DDR Portal Registrace Hledat FAQ Pravidla Seznam uživatelů Uživatelské skupiny Přihlášení  
Zaslat odpověď Forum v3.0 - aneb jak to dal bude
Forum v3.0 - aneb jak to dal bude
xsoft DDR portal
Admin
Admin

Založen: 25.07.2004
Příspěvky: 4714
Bydliště: Praha, Hostomice
Citovat
Zdravim vsechny,
nejspise jste si vsimli, ze forum prochazi dalsi etapou ve svem vyvoji.

Toto forum je tu od cervence roku 2004. Za dobu sve existence se zmenil jeho puvodni ucel. Puvodne melo forum delat podporu zajemcum o DDR, resit jejich problemy a diskutovat o DDR tematice. Lidi postupne pribyvalo a za chvilku uz nebyla potreba pomoci s nastavovanim Stepmanie, pomoc pri hledani songu pro stazeni a vysvetlovani jak se hra hraje. Lide se na forum prisli pozdeji i bavit a forum se stalo (nedilnou) soucasti jejich zivota. Nachazeli zde pratele, slouzilo pro poradani akci libovolneho zamereni a velikosti.

Problemy, kvuli kterym vznikl tento prispevek souvisi i s pojmem "moderovani". Nekdo zalozil prispevek na nejake tema a po par desitkach prispevku se puvodni tema opustilo, a preslo se plynule na tema jine. Teto udalosti se rika "OT - Off Topic", tedy odbehnuti od tematu. Na jinych forech, kde jsem byl, v takovychto momentech prijde moderator, udela "ty ty ty", promaze OT a nasmeruje diskuzi na puvodni smer. To proto, aby lide, kteri prisli pozdeji, nasli dle titulku tematu totez, co v prispevcich. Nekteri totiz nestihali cist cele forum a tak jsem jich chtel pomoci ... Ale situace zde se ma jinak. (Dekuji Reaver.manovi a Scarlett za objasneni situace, ktera me donutila se hloubeji zamyslet nad nasledky mych cinu ve spojeni s timto konkretnim forum).
Uzivatele na tomto foru uz nehledaji jen informace na danou otazku, uz nepotrebuji jen informace k dane hre, oni se chteji i na foru bavit. Nekontrolovane, bez moderatoru, bez mazani OT a bez "diktatury". Takze moderovani sekci ma mnohdy opacny efekt, nez bylo puvodne zamysleno. Proto jsem pristoupil ke zruseni moderatoru (na vetsine fora) a povoleni OT (da-li se to takto napsat). Jestli to byl dobry kdo ukaze vy a cas.

Na foru by se dalo rici, ze jsou dve skupiny uzivatelu (jsou lide spadajici i do obou skupin - a obema skupinam je forum urceno).
- jedni, kteri se chteji bavit, nachazet zde pratele, delat si pro sebe a ostatni zabavu jakehokoliv druhu (klidne i nesouvisejici s DDR), hovorit o vsem moznem a proste tu "zit"
- a pak mala skupinka nadsencu (fanousku) a tanecni hry jako takove, hledajici pomoc pri reseni problemu, ci informaci o hudebni hre

Tak nejak se postupem casu pozapomnelo na tuto druhou skupinku a tak nejak pro ni "zakrnelo" misto, kde muze informace ziskavat. Proto me napadlo (s prodiskutovani vznikle situace s par uzivateli na foru), ze by slo udelat jednu sekci pro priznivce tanecnich her hledajicich informace (a tuto sekci moderovat, aby mohli lide snadno najit co hledaji a nemuseli cist OT), a zbytek fora naopak od moderovani oprostit (jiz zadne moderovani a zakazy OT).

To mozna samo o sobe nemusi (nekterym uzivatelum) stacit. Asi by se sluselo, abych zde uvedl muj osobni pristup a fakta, ktera by mohla branit v pokracovani. Tak tedy:
- s Cloudem je vse urovnano. Jakekoliv osobni neshody, postuchovani, provokovani, urazky - jsou vyreseny. Nyni spolu vychazime a mame opet cisty stit. A to jak muj vztah vuci Cloudovi, tak S'Tsungin vztah s Cloudem. Vyreseno. Klidne si Cloudovi napiste a overte si fakta
- Muj vztah k DDR, ke komunite a k foru bych formuloval nasledovne "chci v ddr vecech podporovat zajemce o ddr" + "chci v non-ddr vecech podporovat zajemce o non-ddr". Klidne opet zacnu znovu a budu opet informovat o DDR scene z domova i okoli. Budu davat informace kde se co sustne nebo co budu povazovat za "zajimave" tak to sem napisi.
- Take jsem opet nasel chut delat veci, ktere me bavili drive. Jako je vymysleni soutezi, zabavnich kvizu, fanfilmu / videomaterialu, jezdit na akce, bavit sebe i okoli - a to klidne i kdyz to nebude mit i zadnou spojitost s DDRkem. Asi jsem si porad myslel, ze na DDR foru se musi tocit zabava jen kolem DDR. Proto "Nasleduj sipku", zamerenou na ddr, ddr komunitu a spol., ale pritom to jde krasne i bez ddrka (viz Lost). Pokud tu je stale zajem, pak bude i z me strany. Klidne se stavim i na AdViku a i pomohu s jeho programem a obsahem.
- Otazka je, jestli se lide, kteri me nyni nemaji moc v oblibe, dokazi pres tento problem prenest a jit dal. Nebo jestli to proste neprekousnou. Moje ICQ kdyz tak mate. (pro jistotu: tohle neni brano jako ma omluva Molikovi. Spolu mame proste rozdilne nazory na DDR a kazdy si stoji na svem. Stejne tak, jako si kazdy nese nasledky sveho rozhodnuti. Co se stalo se stalo.).
- Bylo tu prani mit tu vse jako zhruba pred rokem (asi to platilo i na me), tak se .. pokusim

- Zpet k foru:
Uvitam jakekoliv rady a nazory na vylepseni zivota zde na foru. At uz je to zmena pravidel, (od)moderovani nektere sekce, (od)instalace rozsireni fora. Koneckoncu, vy jste ti, co chodi na forum - klidne si muzete rict jak chcete aby vypadalo. Kdyz tak nekdy koukam, jak se pres den jen clovek pripoji, koukne ze tu neni nic noveho a zase odejde, tak si rikam, ze je nejspis neco v neporadku.
Co se tyce "prav admina", tak po naslednem zruseni moderatoru nebudou prilis pouzivana. Sem tam se ale objevi spam bod, nebo nekdo chce presunout ci smazat vlastni prispevek, reaktivovat ucet, potvrdit registraci, upravit skupinu a podobne - tak se proste takovato prava hodi. Ano, muzu kohokoliv zabanovat, stejne jako muzu kohokoliv smazat ci vytvorit nebo odbanovat, je to hrani si na boha? nebo spis nastroj na ruseni spambotu a pomoc v zivote na forum. (mimochodem, jakykoliv admin webhostingu, kde se toto forum nachazi, si muze jakekoliv zmenu udelat v databazi stejne jako ja, takze nejsem jediny). To jen, ze jsem uz takoveto nazory take slysel. Ale aspon muzu forum aktualizovat a vylepsovat dle vasich prani.

Taky me napadl barevny rank pro Fala tym. Jak je moderator zeleny, tak ze by treba hneda byla Fala - neni to ten graficky obrazek (pokud je zajem, dejte vedet a neco s tim muzu udelat).

Co se tyce fora, tak z dotazu vyplynulo nasledujici rozdeleni (je tam i napsano co bude moderovane a co ne - vetsina je nemoderovana):

citace:
*Vitejte na foru - nechat jak je, uvitaci topic pro novacky, zakladni informace a rady k foru. Prevazne staticke info bez diskutovani.

*Hlavni DDR diskuze
- prejmenovano na "Hlavni diskuze"
- non-ddr veci budou presouvavany do kavarny, jinak nemoderovano

*SM a ITG for PC
- presunuto do hlavni diskuze

*Dalsi hudebni hry a simulatory
- prejmenovano na "Hudebni hry od A do Z"
- silne moderovano (aspon jedno misto o popisku hry s navodem a odkazy na videa a zdroje). Takova mala WikiPedia na foru, kde se budeme snazit udrzovat aktualni info. Take moznost zeptat se na jakykoliv dotaz k dane hre.

*PGS - nechat jak je (kazdy ma pravo na svuj osobni topic)
- nechat jak je
- nemoderovano. pokud chcete neco zmenit ve SVEM topicu, muzete se obratit na admina

*CH-CH-CH - nechat jak je (muzem se dohodnout na zmene formatu/titulku, ale snad nevadi jak to je doposud)
- nechat jak je
- nemoderovano

*CON - VSS - nechat jak je (s malym requestem o editaci prvnich postu, aby lide majici zajem o akci nemuseli moc brouzdat po zbytku diskuze)
- nechat jak je (napady na rozsireni vitany)
- nemoderovano

*Pady, softpady, hardpady
*Dalsi herni zarizeni
*Tunning, mody redukce
- nechat jak je
- nemoderovano (pripadny pad-builder si muze napsat o moderatorska prava k temto topicum)

*3DDX
*ITG u nas
*Arkady u nas
- sjednoceno na "Arkady u nas - ITG, 3DDX, PM" a "Arkady ve svete"
- moderovano

*Japaniese
- nechat jak je, pripadny zajemce chodici na japonstinu muze sekce prevzit a pokracovat

*English
- nechat jak je, sem se az tak moc psat nebude
- nemoderovano (jen mazat spamery a boty)

*Kavarna
- ZCELA NEMODEROVANO.
- Puvodne byla sekce Kavarny vytvorena pro diskutovani na jedno urcite tema. Coz se s moc velkym uspechem nesetkalo a vice se clovek dozvi v nahodny a spletitych OT. Takze nechavam prutok volne zabave a diskutovanim o cemkoliv. Uvitam vazna i nevazna temata. Jak se topic zalozi a jakou formou bude pokracovat uz necham na vas.

*postCount
- nemoderovano
- mohu nechat, mohu presunout do Kavarny, a sla by i obnovit Mimo misu, Krmelec pro lamy, Mission dungeon v pripade zajmu. Jde i prenest temata z techto starych archivu do soucasnych sekci. Jde o ozivit Rimmer, nastavit losovani Lamy dne.
Moderovani ve vetsine pripadu ani neni potreba. Kdyz se clovek chova rozumne a pise protoze chce neco sdelit a ne z principu...


De fakto se nic moc extra nezmenilo. Jen se arkady daly dohromady (protoze uz tu mame 3 v CR), SM+ITG se presunulo do Hlavni diskuze a vznikla jedna nova informacni cast.

Tak co myslite, pujde to takhle dal? Najdeme nejak spolecne misto, jak na foru spolecne zit?
Jakekoliv dalsi rady vitany (piste sem, nebo na icq). Budu tu zase v sobotu vecer (uz je skoro 4h, tam mizim spat).
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele xsoftOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
stribro DDR portal
Support team
Support team

Založen: 09.04.2006
Příspěvky: 490
Bydliště: Praha 9, Dictrict of FALAAAA!!!!
Citovat
Pekne... tohle nas snad uchrani budoucich konfliktu. Co se tyce kavarny a postcount++: sice se jejich funkce postupne zacina vicemene prolinat, ale porad si myslim, ze by kavarna mela byt vyhrazena trochu inteligentnejsim diskuzim, zatimco postCount++ proste jenom tomu postuhuntu a rozebirani kolik fleku bude na ponozkach, ve kterych budu tapat na padu, pred chvili poslouzivsim za jidelni stul.
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele stribroOdeslat soukromou zprávuICQ
Cloud DDR portal
Uživatel
Uživatel

Založen: 14.03.2005
Příspěvky: 2916
Bydliště: Praha Prosek
Citovat
Opet si necham svuj nazor na VH. Spatne se to pise:)
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele CloudOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyMSN MessengerICQ
Sniper DDR portal
Support team
Support team

Založen: 16.09.2005
Příspěvky: 827
Bydliště: Praha (Roztyly)
Citovat
Cloud napsal:
Opet si necham svuj nazor na VH. Spatne se to pise:)


Ta bude dlouha Smile

ad Xsoft: Zajimavy upravy, uvidime co prinese cas a jak se osvedci
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele SniperOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
xsoft DDR portal
Admin
Admin

Založen: 25.07.2004
Příspěvky: 4714
Bydliště: Praha, Hostomice
Citovat
Asi jo, cas ukaze. Jinak spis tak nejak "zkouším" nejake upravy a pak az vidim, jak to dopadlo. Treba cache mod se reklo, ze radeji ne. Ale jinak feedback by se hodil, aspon bych vedel na co se zamerovat a co se snazit vylepsit.
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele xsoftOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
Cloud DDR portal
Uživatel
Uživatel

Založen: 14.03.2005
Příspěvky: 2916
Bydliště: Praha Prosek
Citovat
Moc aktualni uz to neni, ale to nevadi. Ted jsem zaregistroval ze nefungujou odkazy na profil nad avatarem ( odhodi to na joomla index )
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele CloudOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyMSN MessengerICQ
xsoft DDR portal
Admin
Admin

Založen: 25.07.2004
Příspěvky: 4714
Bydliště: Praha, Hostomice
Citovat
Cloud napsal:
Moc aktualni uz to neni, ale to nevadi. Ted jsem zaregistroval ze nefungujou odkazy na profil nad avatarem ( odhodi to na joomla index )

Fixed (ja vim, ale nikomu to zda se nevadilo)
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele xsoftOdeslat soukromou zprávuZobrazit autorovy WWW stránkyICQ
Cloud DDR portal
Uživatel
Uživatel

Založen: 14.03.2005
Příspěvky: 2916
Bydliště: Praha Prosek
Citovat
Ok doumo.
Zobrazit informace o autoroviHledat všechny příspěvky od uživatele CloudOdeslat soukromou zprávuOdeslat e-mailZobrazit autorovy WWW stránkyMSN MessengerICQ
^RimmeR^
Bot fora
Bot fora
Hledáte kvalitní pad
pro opravdové hráče?
Je tu rare-items.cz

Forum v3.0 - aneb jak to dal bude
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Časy uváděny v GMT + 2 hodiny  
Strana 1 z 1  

  
  
 Zaslat odpověď  

Powered by phpBB © phpBB Group
Design by phpBBStyles.com | Styles Database.
Content © Czech DDR forum v3.9 (Xsoft | unlockedArcade)