Pri valne hromade na Adviku 2007 pritomni odhlasovali, ze chteji turnaj, ktery by proveril vsestrannost hrace a nejen to, jak si kdo songy nadriloval. Byla odsouhlasena myslenka turnaje, kde se budou hrat zcela nove songy..
I kdyz se z FoF se stala kvalifikace na zahranicni turnaje (jak jsem vyrozumel z fora), rad bych, aby tato vize vsestranneho turnaje nezapadla. Chci proto na Adviku usporadat turnaj na 4 panelech nezavisly na konkretni hre. Pravidla se drive resila na
http://ddrforum.pocitac.com/pravidla-fof-2008-t1672.html . Hlavni myslenka by mela byt takovato:
jakakoli technika
- pad musi mit alespon priblizne oficialni rozmery a reagovat jen tam, kde pad reagovat ma
- na miste budou TrinPady, stepmanie a ITG2 (r9 tusim). Dalsi techniku si musite prinest/pujcit.
jakykoli program
- musi zaznamenavat hru souteziciho (zadne trivialni programy, ktere pouze ohlasi All Fantastic Combo)
soutezni songy budou pred turnajem vydany ve formatu SM
- tj. pokud vami vyvoleny program SM nezvlada, musite si ho zkonvertovat. Format SM je znamy, takze se muzete pripravit.
predem dohodnuta timingova okna (pro vsechny stejna)
- treba timingova okna ITG2. Pokud ma nekdo vazne vyhrady (spojene s navrhy na jina casovani), sem s nimi.
predem dohodnute bodovani
- jako vychozi zase treba procenta z ITG2.
- osobne bych byl proti jakymkoli bodum na zaklade Comba. Jine nazory napiste.
dlouho predem urceny velmi rytmicky song
.- casovani (offset) souteznich songu bude stejne, jako casovani tohoto rytmickeho songu.
- asi Cryosleep. Uverejnim ten, ktery mam.
kratce pred turnajem zverejnene soutezni songy
- Myslenkou je, aby se hrac ridil tim, co je na obrazovce a ne tim, co ma nadrilovano. Proto budou soutezni songy zverejneny jen kratce pred turnajem.
- Puvodne jsem myslel, ze by se jednou prehraly vsem a pak by soutezici po jednom chodili, ale to by asi nebylo prakticke. Mozna bude jednodussi, kdyz songy budou k dispozici treba hodinu pred turnajem. Soutezici si je budou moci behem te hodiny poslechnout a trenovat dle libosti.
- bude 4-5 songu na zname melodie. Snazil jsem se vybrat takovou hudbu, kterou vetsina lidi uz slysela.
no cheating!
U neznamych systemu (napr nesedi checksum stepmanie oproti oficialnimu buildu) musi byt umoznena analyza.
Dotazy, pripominky, problemy (s navrhy reseni) sem.