Tak GHWT pro PC je venku, koukám, zatím sem nikdo nepíše, asi sem moc GH fans nechodí
Tak alespoň pro ty budoucí, GHWT pomalu zkouším, hraju na drátovém X-ploreru z GH3 pro Xbox 360, kytara funguje v pohodě. Zkoušel jsem zapojit i mikrofon, dle informací z různých fór hra podboruje jakýkoli USB mic (=mirkofon s integrovanou zvukovou kartou), takže jsem prubnul ten ze SingIt PC, no a funguje. Ještě bude třeba počkat na dovoz extra bicích pro Xbox nebo PS3 do ČR a pak bude moct hrát celá kapela.
Prvotní dojmy ze hry jsou trochu rozpačité, hlavně z technického zpracování. Aspyr GH3 pro PC doladil tím, že pro původní ne zrovna dobře optimalizovanou verzi hry vydal čtyři patche. Díky nim bylo možné povypínat všelijaké grafické cinkrlátka a hra jela plynule. Žel tady jsme opět v bodě nula, tzn. věci, které už byly v trojce doladěné, tady opět chybí, takže doufejme snad v nějaký budoucí patch.
V čem se plynulost hry projevuje? Když člověk používá jen mikrofon, hra jede plynule. Při jakékoli kytaře (a bicí budou totéž) dochází k lagům. Možná by to chtělo dvoujádro.
Hru jsem testoval na AMD Opteron 2,45 GHz, WinXP, 4 GB paměť, GF 7600 GS - 800x600, vypnutá fyzika i crowd, detaily na LOW.